Magyarországon is elérhető a Meta Verified

Kék pipát szeretnél Facebookon vagy Instagramon? Hamarosan eljön a Te időd, hiszen egyre több magyarországi felhasználónak ajánlja fel a Meta a Verified előfizetést. Összegyűjtöttem, mit kell róla tudni, hogyan megy a regisztráció folyamata, és mik a főbb kérdések ennek kapcsán.

Mi az a Meta Verified?

Erről már írtam a bejelentés kapcsán és az első nemzetközi tapasztalatok után is, de röviden összefoglalva: egy olyan előfizetés, ami több előnyt nyújt a privát profiloknak:

  • Ellenőrzött megjelölés (kék pipa)
  • Fokozott fiókvédelem
  • Jobb support
  • Egyedi matricák

Eldöntheted, Neked melyik a vonzóbb az, hogy a neved mellett megjelenik a kék pipa, vagy például az, hogy a jobb supporttal több lehetőséged lesz rendezni az ügyes-bajos (akár céges) dolgaidat.

Mennyibe kerül a Meta Verified Magyarországon?

Mindez mennyiért?
Attól függ, hol fizetsz elő.
Ha a webes felületen indítod, akkor 5200 forintba fog kerülni havonta, ha mobilon, akkor a platformtól függ, Apple esetében például 6290 Ft / hó.

Hogyan indíthatod el a Meta Verified regisztrációt?

Menj el a Meta Verified oldalra, ahol kiválaszthatod, hol akarod elindítani a folyamatot. Amint rákattintasz valamelyik gombra kiderül, hogy jogosult vagy-e vagy fel tudsz iratkozni a várólistára.
A feliratkozás után előbb-utóbb kapsz egy értesítést amelyikben tájékoztat, hogy jogosult lettél.

De azt is megteheted, hogy elmész a Meta fiókközpontodba, ahol megjelenik egy Verified menüpont, ha jogosult vagy. Erre kattintva is elindíthatod a folyamatot.

A Meta Verified menüpont megjelenik a többi alatt, ha belépsz a Fiókközpontodba

Ezek után pedig csak végig kell menni a lépéseken attól függően, hogy az asztali vagy a mobilos verziót választottad. Fizethetsz bankkártyával és PayPal fiókkal is, vagy akár Apple Pay-jel.

Ha a fizetés kész, akkor egy rövid ellenőrzési folyamaton mész végig, amelyikben a nevedet, a profilképedet és a kétfaktoros azonosítást kell felülvizsgálni. Ezek után pedig valamilyen igazolvánnyal kell magad hitelesíteni, amit pedig egy várakozási folyamat követ.

A Meta Verified előfizetés folyamatának főbb lépései

A Meta azt ígéri, 48 órán belül ellenőriz, gyakorlatban ez nálam 20 perc volt kb. és meg is érkezett a visszaigazolás, valamint a kék pipa.

Facebook vagy Instagram Verified?

Bár Meta Verified néven fut a szolgáltatás, jó ha tudsz róla, hogy tulajdonképpen két különböző előfizetésről van szó, ha mindkét platformon szeretnéd megkapni az ellenőrzött státuszt. Vagyis ha például csak a Facebookon fizetsz elő, csak ott lesz ellenőrzött a profilod, ha Instagramon, akkor pedig csak ott. Ha mindkét platform fontos Neked, akkor az két előfizetés, dupla díj.

Sikeres Meta Verified ellenőrzés után: a profilon megjelenik az ellenőrzést jelző kék pipa, de nem tudod szabadon módosítani a neved és a profilképed, a hozzászólásidnál is látható lesz a kék pipa, a Fiókközpontban pedig láthatod az állapotot

A Meta Verified privát vagy céges?

A rendszer (jelenleg?) csak a privát profiloknak engedi az előfizetést. Vagyis a privát profilod kapja meg a kék pipát, nem az oldalad. Viszont – legalábbis külföldi tapasztalatok alapján – akár céges ügyekben (pl. bezárt hirdetési fiókok, korlátozások, stb.) is kaphatsz segítséget annak ellenére, hogy csak a privát profilodhoz kapcsolódik az előfizetés.

Még nem zökkenőmentes…

Bár elvileg asztali és mobil környezetben is elő lehet fizetni (ráadásul asztali verzióban kisebb a havidíj), egyelőre nekem csak mobilon sikerült. Az asztali verzióban minden bankkártyás és PayPal folyamat is elakadt egy idő után. Gondolom egy idő után ez rendeződik, de ha gyorsan kell az előfizetés, akkor marad a mobilos verzió.

Megéri?

Ahogy ezt korábban írtam, megérheti, mindenkinek másért.
Bevallom én az elmúlt 10+ évben próbáltam már ellenőriztetni a privát profilomat és a céged oldalainkat is, de nem sikerült. Viszont ha csak a kék pipa lenne az előny, biztos nem fizettem volna elő.
A support viszont olyan, amire elég gyakran szükség van, ahogy a jobb fiókvédelem sem egy hátrány, bár hogy ez mit jelent gyakorlatban, az nem teljesen tiszta.

Mindenesetre most előfizettem, kipróbáljuk, aztán pár hónap után visszatérünk rá. 🙂
Te előfizetsz? Írd meg bátran itt a kommentek között!