Startol a Truth Social – Trump saját közösségi csatornája

Sokan úgy gondolják, hogy Trump-nak a közösségi médiás hirdetéseivel sikerült anno megnyernie az elnökválasztást. Elnöki pályafutása alatt igen aktívan használta a social media felületeit egyéni kampánycélokra és talán ez is hozzájárult, hogy legutóbb alulmaradt a választáskor.

A közösségi oldalakkal sorozatosan került összetűzésbe azok szabályzatának a megsértése miatt és végül ki is tiltották a legnagyobb csatornákról.

Már akkor megígérte, hogy nem hagyja annyiban ezt a dolgot és elkezd dolgozni egy saját közösségi csatornán. Első lépésként lett egy saját blogja, ami egy remek felület lehet a kommunikációra.

Természetesen Trump itt nem állt meg, hiszen már 2021. októberében bejelentette a Truth Social indítását. A felület a Twitterhez hasonlóan működik, eldönthetjük kiket követünk és milyen hírekről szeretnénk értesülni. Az első felhasználói visszajelzések alapján az üzenetküldési funkció még nincs élesítve, az alkalmazás azonban már letölthető az App store-ból.

Egyelőre Trump követői még nincsenek sokan – legalábbis ahhoz képest, hogy amikor a Twitter kitiltotta a felületéről, akkor ott már 88 millió követője volt. Persze az első poszt bejelentését azért a Twitteren tette közzé az exelnök fia – ezzel is ösztönözve a követőit, hogy kezdjék el használni a Truth Socialt.

Az indulás sehol sem zökkenőmentes, így itt is akadtak bug-ok bőven, melyeket ígéretükhöz híven igyekeznek mielőbb javítani.

Érdeklődve várjuk a folytatást!