Danny Blue videóreklámja, és két dolog amit megtanulhatsz belőle

Több helyen olvastam a napokban, hogy Danny Blue hihetetlen bűvésztrükkel „sokkol” a Facebookon.
Megnézel egy videót, és megmondja, hogy mennyi a korod.

Danny Blue megmondja hány éves vagy! Ha nem hiszed, nézd meg a videót!

Szerző: Danny Blue2015. november 19.

A rutinosabbak persze rögtön „le is leplezték”: egyszerű Facebook beállításról van szó. Azoknak jelenik meg a videó, akiket beállítottak egy hirdetés célcsoportjának.
Vagyis az a videó, amiben 27 évest mond Denny Blue csak azok látják, akik a Facebook adatlapjuk alapján 27 évesek.
Nyilván kellett pár verziót csinálni, de egy mentalista műsor reklámozásába férjen bele ez a kis pluszmunka.
Az ötlet nagyon jó, a kivitelezés is, csak gratulálni tudok hozzá. Nagyon jól mutatja milyen ügyesen lehet használni a Facebook hirdetéseket.
Legyen ez tehát az első tanulság.

És jöjjön a második tanulság is, ami viszont óva int attól, hogy ennyire testre szabottan használd a Facebook hirdetések kreatívját.

Van ugyanis a Facebook hirdetési szabályzatában egy ilyen pont:

„3. …A hirdetések ezenkívül nem tartalmazhatják az alábbiakat:

d. személyes tulajdonságokra vonatkozó állítások vagy azokra való utalás – ideértendők valamely személy faji hovatartozására, etnikai származására, vallására, meggyőződésére, korára, szexuális orientációjára vagy gyakorlatára, nemi identitására, fogyatékosságára, egészségügyi (azon belül fizikai és mentális) állapotára, pénzügyi helyzetére, szakszervezeti tagságára, büntetett előéletére vagy nevére vonatkozó közvetlen vagy közvetett állítások vagy utalások”

Az a hirdetési szöveg pedig, hogy „Danny Blue megmondja hány éves vagy! Ha nem hiszed, nézd meg a videót!”, utána pedig a videó egyértelműen kimeríti ezt a tiltást.

(Ilyen témákról egyébként korábban már volt szó, ahol leírtam, hogyan lehet akár névre szóló hirdetést készíteni, ami persze ugyanolyan szabálytalan.)

Miért gond ez?

A Facebooknak azért, mert a felhasználók megijednek, hogy a Facebook mindenféle idegenekenek kiadja az adataikat, és megijednek. („…nézd már, Danny bLue tudja hány éves vagyok! Biztos letöltött rólam mindent a Facebookról! Többet biztos nem lépek be, sőt be is perelem őket).

Ha pedig Te használsz ilyet az pedig azért lehet rossz, mert ha páran jelentik az ennyire konkrét hirdetésedet, akkor letiltják azt, sok ilyen esetén pedig még akár a hirdetési fiókod is veszélybe kerülhet.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük