Új poszt lehetőségek a Facebookon

A Facebook folyamatosan frissíti az oldalakat, ráadásul van, hogy az újdonságok előbb jönnek ki, annál, ahogy hivatalosan beszél róla. Van amikor nem is jelenti be hivatalosan.
Meg persze van amikor csak teszteli az újdonságokat, és lehet, hogy soha nem is vezeti be.

Most olyan dolgokat találtam, amit csak remélni tudok, hogy mindenkinek bevezet, mert nagyon praktikusak. Ugyanis megújult a poszt írás lehetősége pár nagyon hasznos aprósággal.

1. link galéria (karusszel) poszt több linkkel, hirdetés nélkül is

A hirdetéseknél jelent meg először ez a formátum a Facebookon, aztán egyszer csak a bejegyzések is tudtak több képet megjeleníteni, most pedig már több link is tartozhat a különböző képekhez.

A folyamat ugyanaz, de a képen megjelenik egy fekete link ikon, amire kattintva egy popup ablakban be tudjuk írni az adott képhez tartozó egyedi linket.

Már nem csak egy linket használhatunk a több képhez. A kis sötét link ikonra kell kattintani az egyedi link megadáshoz.
Már nem csak egy linket használhatunk a több képhez. A kis sötét link ikonra kell kattintani az egyedi link megadáshoz.

Az érdekes, hogy ilyen link galériát (karusszel posztot) már nem csak linkként tudunk létrehozni, hanem az új poszt létrehozó felületen is a fotók oldaláról megközelítve.

2. Új poszt létrehozás fényképekhez és videókhoz

A fotó feltöltésre kattintva már egy hármas bontást találunk.
Az első a fotó/videó feltöltése ugyanaz, mint eddig. Ha rákattintunk, kiválasztunk egy, vagy több képet, és a Facebook feltölti.

Frissült a bejegyzés létrehozás a képek és a videók esetén.
Frissült a bejegyzés létrehozás a képek és a videók esetén.

A másodikkal fotó galériát tudunk létrehozni. Mint eddig.
Az érdekesség, hogy a galéria és a több képes feltöltés között van némi látszólagos átfedés, hiszen mindegyikkel több képet tudunk az oldalunkra tölteni.
A különbség az, hogy amíg a sima fotó feltöltésnél minden fotó a Timeline fotók galériába kerül, a galéria feltöltéskor önálló, új galériát hozunk létre.

A harmadik lehetőség pedig a fent bemutatott karusszel poszt (link galéria) létrehozása, csak itt van egy plusz mező, ahova be kell szúrnunk az alap linkünket. Utána pedig ugyanaz: több képet választhatunk, amiknél egyedi linkeket adhatunk meg.

A Photo carouselt választva ugyanazt a hatást érhetjük el, mintha egy linket írtunk volna be a bejegyzés létrehozáskor...
A Photo carouselt választva ugyanazt a hatást érhetjük el, mintha egy linket írtunk volna be a bejegyzés létrehozáskor…

3. animált poszt több kép esetén

Ezt végképp nem tudom, hogy teszt, vagy nem, mindenesetre a hírfolyamomban elkezdtek megjelenni olyan posztok, amikben a képek váltogatják egymást.

Aztán kipróbáltam, ha több képet töltök fel (nem galériába), megjelenik mobilon az „animáció”, ami annyit jelent, hogy a képeket váltogatja a Facebook végtelenítve, de csak mobilon.
Az érdekesség, hogy mások egyelőre nem találkoztak vele a kis körkérdésem alapján.

Animált fénykép „galéria” a mobil hírfolyambanAnimált fénykép „galéria” a mobil hírfolyamban

Posted by Közösségi kalandozások on Tuesday, November 17, 2015

Beszúrtam ide a videót, nálam így néz ki, ha Te is láttál ilyet, írd meg légyszi! 😉

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük