Megjelentek a mesterséges intelligencia megoldások a Meta hirdetéskezelőben!

Akár szövegíráshoz, akár a képek kiterjesztéséhez is igénybe lehet már venni generatív mesterséges intelligenciát a Meta hirdetéskezelőben. …majdnem.

A régóta várt funkció ugyanis megérkezett, de van pár szépséghibája. Lássuk a részleteket!

Instagram és Facebook hirdetés szövegek mesterséges intelligenciával

A Hirdetéskezelőben eddig is voltak szövegjavaslatok, de azok leginkább a korábbi hirdetések voltak.
Most ide kapcsolódott be az MI. Elég csak pár szót írnunk, a mesterséges intelligencia pedig szép, kerek hirdetés szövegeket javasol nekünk, amit csak hozzá kell adni a kreatívhoz.

A szépséghiba tulajdonképpen annyi, hogy ez csak angolul működik jelenleg. Reméljük mihamarabb itt lesz magyarul is, hiszen így sokkal könnyebb lesz több hirdetésverziót is kipróbálni (annak persze, akinek ehhez van megfelelő büdzsé).
Nyilván ez nem tud többet, mint egy jól felépített ChatGPT (amiben specializált GPT-t, és custom instructions-t használunk), de sokaknak segíteni fog a kampányuk javításában.

Képek kiterjesztése mesterséges intelligenciával

Ez is nagyon hasznos funkció lesz, ugyanis azt tudja, hogy ha feltöltünk egy képet, akkor abból elkészíti az összes szükséges verziót, vagyis például egy fekvő képből készít egy állót, kitalálva, mi lehet a hiányzó részen.

Nem mondom, hogy a jelenlegi rendszer tökéletes, néha elég ronda lesz az a bizonyos kiterjesztett terület, és sok képen egyszerűen végre se hajtja a műveletet. Leginkább akkor hajlandó elkészíteni a kiterjesztett verziót, ha a háttér nonfiguratív, semleges.

Ráadásul nem is biztos, hogy már valóban éles a rendszer, ugyanis az elkészített kép nem jelenik meg az előnézetben. Ugyanakkor ez nem biztos, hogy hiba, hiszen ez a funkció a képoptimalizáláson belül van.

Reméljük ez is teljesen működőképes lesz mihamarabb, mert nem kis képszerkesztői munkát meg tud spórolni majd nekünk.

Itt látod működés közben a két funkció:

@kozossegi_kalandozasok

Érkezőben a mesterséges intelligencia a Meta hirdetéskezelőbe!

♬ original sound – Közösségi kalandozások