Mesterséges intelligencia eszközök sorát mutatta be a Meta

Hamarosan már csak az nem fog mesterséges intelligenciát használni, aki kifejezetten törekszik rá, hogy elkerülje. Sok más platform után most a Meta is egy sor olyan MI eszközt jelentett be, ami mélyen integrálódik a platformjaiba, vagy éppen a felhasználók számára ad új lehetőségeket. Bár csak angol nyelvterületeken lesz használható az itt bemutató funkciók egy része, mégis jó tudni arról, mi vár ránk is hamarosan.

A cég bejelentette a saját publikus képgenerálóját

Bár a rendszereken belül már eddig is voltak képgeneráló megoldások, most publikálták az imagine.meta.com weboldalt, ahol tudunk képeket készíttetni leírásokkal. Sajnos ez is csak angol nyelvterületen működik egyelőre.

Ehhez kapcsolódó jó hír, hogy a Meta AI által generált képek esetén bevezeti a Meta a láthatatlan vízjelezést. Ez azt jelenti, hogy ha a Meta AI eszközeivel készít valaki képet, akkor azt más rendszerek képesek lesznek felismerni, még akkor is, ha alapvető módosításokat végzett rajta (vágás, kontrasztjavítás, stb.)

Tovább fejlődik a Meta AI

A virtuális asszisztenst közös csevegésekbe lehet bevonni egy csoportos chat esetén egyszerűen úgy, hogy a @MetaAI-t használva behívjuk, de lehet beszélgetést indítani a „Create an aI chat” opciót választva. Ráadásul a továbbfejelsztett Meta AI segít a chateken kívül is, hiszen választ ötletektől a csoportos téma javaslatokon át a Shopokban található szöveg leírásig sok helyen meg fog jelenni.

Fejlesztette a Meta a beszélgető AI karakterek képességeit is. Egyrészt több karakter tudja használni a Bing kereséseket a beszélgetések során, másrészt pedig hosszabb távú memóriájuk lesz.

Kép Riffek a barátokkal

A beszégletések során lesz lehetőség olyan játékra az ismerősökkel, hogy egy valaki készít a Meta AI segítségével egy képet (a Dall-E-hoz vagy a Midjourney-hez hasonlóan), majd a beszélgetésben résztvevők ezt módosítgatják.

A Meta arra számít, hogy ez egy érdekes, szórakoztató eleme lesz a beszélgetéseknek, gondolom a helyett, mintha mémekkel és gifekkel válaszolgatnánk egymásnak.

A Reels-ek új helyeken jelenhetnek meg az AI-nak köszönhetően

A Meta AI segíthet abban, hogy egy beszélgetés során is találkozzunk Reels videókkal. A példa szerint éppen utazást tervezünk Tokyo-ba egy csoportos beszélgetésbe.

Mivel nem tudjuk miket nézzünk meg, megkérjük a Meta AI-t, amelyik behoz pár Reels videót azokról a helyekről, amit érdemes megnézni.

Facebook feljavítása MI-vel

Sok apró elem van, amelyiknél azt gondolja a Meta, hogy az MI segíteni fog. Az egyik ilyen, a születésnapi köszöntések, ahol kiválaszthatjuk, milyen stílusban írja meg helyettünk a köszöntő szöveget egy ismerősünk Facebook profiljára.

De tesztelnek olyan megoldást is, amivel a különböző helyekre feltöltött képeket egészíti ki. Például egy sztoriba ha nem tudunk álló formátumú képet rakni, akkor kitalálja az AI, hogy mi van a fekvő kép alatt és fölött.

További kísérleteket folytat a Meta a csoportokban található témák felfedezhetőségének a javítására, új beszélgetés javaslatokkal kapcsolatban, és a Marketplace termékek ajánlóival kapcsolatban is, ahogy persze a keresés javítása se marad ki a képből.

Segítség a tartalomgyártóknak

Instagramon kísérletezik a cég olyan megoldással, aminek keretében a tartalomgyártók segítséget kapnak a követők üzeneteinek megválaszolásában. Ez azt jelenti, hogy kapunk egy üzenetet, a Meta pedig javaslatokat tesz, mit válaszolhatunk rá. Ha tetszik, nem kell gépelni.

Jó sok MI funkció és kísérlet, de azt gondolom ez csak a kezdet a Metánál (is). Hamarosan tényleg képtelenek leszünk kikerülni az ilyen tartalmakat, jobb, ha felkészülünk rá.