Titkosított üzenetek és más újdonságok a Messengeren

Mostantól a Messengeren és Facebookon alapértelmezett lesznek a végponttól végpontig tartó titkosított üzenetküldések és hívások a személyes beszélgetéseknél. A Messenger egyébként 2016 óta kínált választható végponttól végpontig titkosítást (e2ee – end to end encryption ), de mostantól ez alapértelmezetté válik, így senki nem lesz képes beleolvasni az üzenetekbe, még a Meta sem.

E mellett új funkciókat is kapunk, például:

  • az üzenetek utólagos szerkesztésére lesz lehetőségünk 15 percig.
  • az eltűnő üzenetek 24 óráig maradnak meg,
  • az olvasási visszaigazolások kontrollja is jobb lesz például eldönthetjük másik lássák-e amikor elolvassuk az üzeneteiket.
  • A fotók és videók minőségének javítása mellett, a felhasználók mostantól nagyobb kontrollt kapnak a médiafájlok kezelésében, például válaszolhatnak vagy reagálhatnak a képek és videók gyűjteményére. 
  • A hangüzenetek terén mostantól lehetséges a 1.5x vagy 2x sebességű lejátszás, illetve a folytatás a megszakítás helyén, még akkor is, ha elhagyjuk a beszélgetést vagy az alkalmazást. 

A Messenger az egyik legfontosabb kommunikációs form a privát és az üzleti életben egyaránt, tulajdonképpen a Messenger a Meta második legnagyobb platformja. Éppen ezért fontos minden hasonló fejlesztés.

Ráadásul a Messenger platform nem csak a privát kommunikációban fontos: az üzleti életben és a marketingben is egyre nagyobb lehetőséget biztosít, ezért foglalkozunk ezzel egy külön képzés keretében. Csatlakozz a Liftup Social Media Hubhoz, és nézd meg az A+ Messenger marketing képzést, ahol a Körüzenet-csatornáktól a chatbot építésig kapsz gyakorlati segítséget abban, hogy felpörgesd a marketinged üzenet alapú marketing segítéségével.