Új Reels funkciók Facebookon

A Meta láthatóan elkötelezett a Reels videók mellett (mégha Instagramon kicsit viszakoztott is): folyamatosan frissít, bővíti a funkciót. Lássuk, most mit kapunk!

  • 60 másodpercről 90 másodpercre emelkedik a Reels videók hosszának határa.
  • pár gombnyomással fogunk tudni emlékekből Reels videókat készíteni, vagyis nem kell a Reels-hez alapvetően új videót vagy új fotót feltölteni
  • automatikus videó illesztés a választott zenére: hangulatosabb videók születhetnek, ha a kiválasztott zene üteméhez igazodik a vizualitás
  • rendelkezésünkre állnak majd sablonok, amikkel könnyebben készíthetünk Reels videókat

Látható, hogy a rövid videók – főleg a megfelelő algoritmussal kombinálva – jól működnek a közösségi platformokon. A Meta ezt igyekszik meglovagolni a Facebookon is.
De közben ne felejtsük el: attól, hogy egy videó rövid, nem lesznek jók az eredmények, ahogy az sem segít, ha most nem 30-60 másodperc a korlát, hanem 90.

Ahhoz, hogy Reels-ként sikeres legyen valami, a tartalmi és a formai koncepción is változtatni kell, és át kell venni az ilyen videónál jól működő megoldásokat. Ezzel kapcsolatban több esettanulmányt találsz a Liftup Social Media Hub-on belül. Ha még nem vagy tag, csatlakozz!