A Facebook új büntetéseket vezet be azoknak a csoporttagoknak, akik megsértik a szabályokat

A Facebook a csoportokkal kapcsolatban korábban is jelentett már be szigorú korlátozásokat amik a csoportokra valamint a csoportok tagjaira vonatkoznak. Ezekről itt olvashatsz. Úgy tűnik, ezek nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, mert további büntetések következnek.

Annak érdekében, hogy szabályokat megszegő emberek elérését tovább korlátozza a cég elkezdik a csoportok összes tartalmának leminősítését azoknak a tagoknak az esetében, akik megszegték közösségi alapelveket, bárhol a Facebookon. Ezek a büntetések egyre súlyosabbak lesznek, ahogy egyre több szabálysértés történik.

Igen, jól érted: ha egy csoport tag például a saját profilján közzétett posztjaival megszegi a szabályokat, akkor egy csoportban is korlátozzák a lehetőségeit mostantól. Ezek a korlátozások magukban foglalják a közzététel, a hozzászólás és az új tagok hozzáadásának vagy akár az új csoportok létrehozásának korlátozását is.

A könnyebb átláthatóság és a „tisztességes” végrehajtás érdekében létrehoztak egy új funkciót, ami a Flagged by Facebook nevet kapta. Ennek segítségével a csoport adminok még azelőtt értesítést kapnak a problémásnak tűnő tartalmakról, mielőtt azokat a tagság látná. Így az adminoknak lesz lehetőségük eldönteni, hogy eltávolítják a tartalmat, vagy kérik a Facebookot a felülvizsgálásra.

Erre különösen érdemes lesz odafigyelni, hiszen a korábbi szigorítások értelmében azokat a csoportokat, ahol túl sok problémás poszt ment ki, a Facebook korlátozni, vagy akár tiltani fogja teljesen.

Ezek hát az újdonságok, amire minden csoport tagnak és adminnak figyelni kell. Mit szóltok hozzájuk?