Asztali böngészőből is lehet Instagramra posztolni. Vigyázz, ne rontsd el!

A sokak által régóta várt funkció megérkezett: asztali böngészőből is lehet posztolni Instagram feedbe. A folyamat elég egyszerű: ki kell választani mit szeretnénk kirakni, és utána szinte minden funkciót megkapunk amit mobilon.

Instagram post készül asztali böngészőben

Nyilván ez jó, mert sokak életét megkönnyíti, de azért ne felejtsük el, már régóta tudunk asztali környezetből posztolni, hiszen a Creator Studio-ban ez mér régóta rendelkezésünkre áll, sőt ott még ütemezni is tudunk.

Van azonban egy veszélye annak, hogy asztali környezetből ilyen könnyen tudunk tartalmakat kirakni Instára: elveszik a mobilos varázs.

Az, hogy korábban csak mobilról tudtunk (egyszerűen és gyorsan) tartalmat készíteni, segített abban, hogy az élményeinket, a márkával kapcsolatos élményeinket osszuk meg a mobiltelefonunk sajátos perspektívájából. Az, hogy ma már mindenki egyszerűen tud az asztali böngészőből kirakni szerkesztett, beállított képeket, akár stock fotókat könnyen a rossz irányba viheti a kommunikációt.

Az Instagramot ugyanis az autentikus, élményközpontú kommunikációért szeretik a felhasználók. Szeretik a márkákat rajta akkor is, ha a posztjaik nem 100%-ig tökéletesek, de cserébe egyedi, hiteles betekintést adnak. Ha rosszul használjuk az asztali környezetből történő posztolást, az könnyen kontraproduktív lehet. Akár a korábbi kommunikációnk eredményeit is lerombolhatjuk vele, érdemes hát kellő óvatossággal használni az ilyen könnyű munkára csábító megoldásokat!