Megjöttek az online események a Facebookra… de mikor szedhetünk belépőt?

Mark Zuckerberg áprilisi bejelentései közül az egyik legizgalmasabb az új, események voltak, amikhez már nem kell helyszínt rendelni, hanem kiválaszthatjuk azt, hogy csak online tartjuk meg őket.

Ez a funkció gyorsan ideért, amikor létrehozol egy új Facebook eseményt, már láthatod is.

Csak be kell jelölni, hogy online az esemény, és már nem is kell megadni külön helyszínt.

Persze nem ettől volt igazán izgalmas és fontos a bejelentés. A legtöbben szerintem azt várjuk, hogy hamarosan megérkezik az a lehetőség, hogy az esemény részvételért, vagy az eseményben történő élő közvetítés megtekintéséért belépődíjat tudjunk szedni.

Mivel a két funkciót egyszerre jelentette be Zuckerberg sokan azt gondolják, hogy innentől már csak egy lépés (pár hét, esetleg pár nap), és már jöhetnek is a „fizetőkapuk” az eseményekhez!

Azt kívánom, nekik legyen igazuk, de attól félek, más lesz az ütemezés.
Tavaly, amikor a Facebook fejlesztői konferenciáján voltam, az F8-on, több különböző Facebookos csapat munkatársaival is beszélgettem, többek között arról, mikor érkeznek a különböző fizetési megoldások Magyarországra. Természetesen pontos dátumot senki nem mondott, de aki a leginkább bíztató becslést adta ő is minimum két évet jósolt. De inkább többet.

Remélhetőleg azóta felgyorsultak a dolgok, és gyorsabban fognak őrölni a Facebook malmai, de sajnos úgy látom, a Facebook platformcsalád pénzügyi megoldásai még messze vannak tőlünk.
Hiszen:

Szóval látható, milyen sok fizetéshez szükséges funkciója van a különböző Facebook platformoknak, de az is látszik, hogy Magyarországon ezek nem érhetők el. Így attól félek, a live közvetítésekért sem fogunk tudni egyhamar belépőt szedni.

De ha bárkinek bármilyen ezzel kapcsolatos konkrét információja van, írja meg bátran, mert remélem, hamar elavul ez a bejegyzés! 🙂