Figyelem: hamarosan változnak a Facebook csoportok adatvédelmi beállításai!

A Facebook a közeljövőben megváltoztatja csoportbeállításokat és így nem lesz többé lehetőségünk rá, hogy csoportjaink (mérettől függetlenül) státuszát megváltoztassuk privátról nyilvánosra. Ezzel elsősorban a csoporttagokat szeretnék védeni a nemkívánatos nyilvánosságnak kitettségtől.

Eddig 5000 fő alatti csoporttagság esetén a Facebook engedélyezte a csoportadminoknak, hogy 28 napon belül egyszer megváltoztathassák a a csoportok besorolását. Az új szabályozás értelmében azonban ez a lehetőség el fog veszni a jövőben – ha egyszer privátra állítunk egy csoportot, később már nem lesz lehetőségünk nyilvánossá tenni majd azt.

A fő cél az, hogy védjék a csoporttagok adatait, ne történhessen olyan, hogy valaki korábban csatlakozott egy privát csoportba, majd egy adminisztrátori döntéssel nyilvánossá válnak a csoportbéli tevékenységei az ő beleegyezése nélkül.

Szeretnék meggátolni azokat a visszaéléseket is, amikor adminok úgy próbálták növelni a csoporttagok számát, hogy a korábban nyilvános csoportokat átállították privátra így a tagok által megosztott tartalmakat már nem láthatták a tagok ismerősei. Ezzel ösztönözték az ismerősöket, hogy ők is lépjenek be a csoportba, így rohamosan tudták növelni a csoport nagyságát.

Pontos dátumot nem tartalmaz a közlemény, így csak annyi információnk van jelenleg, hogy a változtatás „heteken belül” életbe lép! 😊 Mit gondoltok, kinek lesz ez pozitív változás?