ThruPlays videó optimaizálás a Facebookon. Hogy mi van…?

A Facebook hamarosan alapértelmezetté teszti a ThruPlay videó optimalizálást. Ez az alap hír, ami re elsőre úgy tűnik, elég legyinteni és továbbmenni, mert mi ebben az izgalmas?
Pedig sokkal fontosabb, mint elsőre tűnik. De miért menjünk a mélyére?

10 másodperc helyett 15 másodperc

Korábban a leghosszabb időtartam, amire a videóhirdetéseket optimalizálni lehet 10 másodperc volt. A ThruPlay-nél ez 15 másodpercet jelent, vagyis: ThruPlay segítségével a hirdetők választhatják a hirdetéseik optimalizálásainál azt, hogy csak akkor fizetnek, ha végignézik a videót, vagy legalább a 15 másodpercig nézik azt.

Tulajdonképpen csak annyi történik, hogy nyertünk 5 másodpercet, hiszen akkor fizetünk, ha ennyit végignéztek. De a plusz 5 másodpercbe több mindent érdemes belelátni. Egyrészt több időnk van figyelmet építeni, hiszen csak azokért fogunk fizetni, akik legalább 15 másodpercig nézték a videónkat, így több időnk lesz kifejteni a témát. Tudom, nevetségesen hangzik, hogy másodpercekről beszélünk, de a 15 másodperc Facebookon és Instagramon jól értelmezhető idő.

Érdemes észrevenni azt is, hogy a 15 másodperc amolyan sztenderdé kezd válni, hiszen a sztorik hossza is 15 másodperc és az újonnan bevezetett In-Stream videó hirdetések, amik amolyan hirdetési szünetként jelennek meg a hosszabb videókban, szintén 15 másodperc hosszúságúak lehetnek.

Persze ez azzal is jár, hogy a hirdetések drágábbak lehetnek. Hiszen kevesebben fogják 15 másodpercig nézni a videókat, mint 10 másodpercig, éppen ezért ha ugyanannyi megtekintést szeretnénk, akkor nagyobb költséggel kell kalkulálni.

Összességében én örülök a változásnak. Ti hogy vagytok vele?