Facebook csoport kategória változások

Az F8-on bejelentettek alapján a Facebook bemutatott néhány részletet a csoportokat érintő változásokkal kapcsolatban. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy a jelenlegi csoport kategóriákat teljesen felrúgják.

Ezektől a régi kategóriáktól búcsúzunk a közeljövőben.

Hamarosan 4 (+2) darab kategóriába sorolhatjuk a csoportjainkat összesen, vagyis megszűnik rengeteg jelenlegi lehetőség. Nem lesz pl. szülői csoport, közeli barátoknak szóló csoportok, stb.

Lesz helyettük:

  • Általános
  • Adásvételi
  • Közösségi tanulás
  • Videójátékok

Később pedig érkezik:

  • Állások
  • Egészség

Amint a változás élesedik, a jelenlegi csoportok átkerülnek az Általános kategóriába, de természetesen az adminok be tudják állítani, ha valamelyik másikba szeretnék rakni a saját csoportjukat.

A kategória elnevezésénél fontosabb, hogy az eltérő csoportok eltérő funkciókat kapnak.
Például az Egészség csoportokban az adminok posztolhatnak a tagok helyett, hogy a tagok bátrabban tegyenek fel személyes kérdéseket, így kérve segítséget. Az Adásvételi csoportokban élő videókban lehet majd megbeszélni az egyes termékek tulajdonságait.

Még fontosabb, hogy a Facebook bejelentései alapján maga a platform is a csoportok (és az események) köré fog szerveződni, így könnyebb lesz csoportokat építeni. Például ha megnézünk egy Trónok harcával kapcsolatos videót, fel fog ajánlani Trónok harcával kapcsolatos csoportokat ott rögtön a videó mellett.

Szóval változások lesznek, a részleteket meg tudjátok nézni az F8-ról szóló videós összefoglalókban: