5 érv: miért érdemes videót használni?

Azért, mert több elérést és aktivitást hoz, mint egy poszt vagy egy link?
Ez fontos, lehet, de vannak ennél izgalmasabb indokok is.
Persze, ha ugyanannyi munka elkészíteni egy videót, mint egy blogbejegyzést, akkor ez is egy jó érv a videó mellett, de a videó nem szöveges tartalom helyett kell, hanem az mellé.
De akkor miért fontos még?

Olvasd el a listát, és hallgasd meg a témához kapcsolodó podcast-et!

1. Nagyobb figyelem – Neked
A videó feltűnőbb lehet, hiszen alapvetően úgy van bedrótozva az agyunk, hogy a mozgásra odafigyeljünk. Akár Instagramon, akár LinkedIn-en, akár Facebookon, sztoriban vagy feedben, a videó, ami megmozdul nagyobb esélyt kap az agyunktól. Ha videót használsz, több esélyed lesz megragadni a célcsoportod figyelmét.

2. Jobb megértés a termékednek
Az emberek nagy része vizuális. Jobban, gyorsabban megért valamit, ha látja, ha pedig mozog is amit lát, több információt tudsz átadni vizuálisan. Terméked van? Egy videóban néhány másodperc alatt meg tudsz mutatni főbb funkciókat, amit így gyorsabban megért a célcsoportod. Szolgáltatásod van? Gyorsan át tudod adni a lényegét, felgyorsítva bemutatod a folyamatot, lassítva mutatod be a kulcspillanatokat.

3. Több időt szánnak a márkársa és az üzenetedre
Több időt töltenek el videókkal az emberek. Persze mondhatod, hogy mi az a több idő, amikor néha csak 5-10-20 másodpercig néznek egy videót a feedekben, sőt, sztoriban max. 15 másodpercig. Ok, de egy fotót, ami nem mozog, mennyit néznek? Épp csak átgördülnek felette, vagy nézik akár 2-3 másodpercig is?
A kutatások szerint átlagosan 5x több időt töltenek el a videókkal az emberek.

4. Hitelességet és erősebb márkát kapsz
Még mindig bennünk van az az élmény, hogy a videó hitelesebb, nehezebb benne valótlanságot állítani, ezért jobban hiszünk neki. Ez is igaz, de inkább arra hívnám fel a figyelmet, hogy ha a videóban mutatod be mozgásban, több oldalról a cégedet, a termékedet, a kollégáidat, magadat, akkor jobban megismernek, hitelesebb leszel a célcsoportod szemében. Éppen ezért érdemes magadról, a kollégáidról és az ügyfeleidről is készíteni videókat, mert így jobban, gyorsabban épül a márkád és a hitelességed.

5. Nagyobb élményt adhatsz több érzékszerven
Miközben a videót nézed, ahol éppen beszél valaki, hallod a beszélő hangját, szól egy zene a háttérben, a képen pedig cimkék, feliratok, illusztrációk jelennek meg. Mindez mozgásban. A szemed és a füled is több információt kap, gyorsabban kapsz több élményt a videótól. A vizualitáson belül is sok rétegben kapod az információt (beszélő arca, vágóképek, feliratok), a zene pedig jobb hangulatot ad.Ugye mennyivel hatásosabb lehet, mint egy sima kép, vagy egy szöveg?

Ugye hogy megéri?
Persze a videó nem csodaszer.
Csak attól, hogy videóban dolgozunk fel egy témát, nem lesz jobb az eredmény.
Jó koncepció kell hozzá, és meg kell tanulni, hogyan tudjuk elég hatékonyan, elég gyorsan megvalósítani azt a videót, mert csak így fogja megérni.
Persze ebbe tudunk segíteni, gyere el a Kreatív Videós Műhely tréningre, ahol ezt fogjuk megmutatni gyakorlatban! 😉