Milyen hosszú videókat használjunk a Facebookon?

3 perc alatti videókat kell csinálni a Facebookra? Vagy 30 másodperc alattiakat? Vagy csak 15 másodpercünk van megfogni az emberek figyelmét? De ha ilyen hosszú (rövid) videókról beszélünk, akkor mi a helyzet a live-okkal?

Szerencsére az adatok segítenek megválaszolni a kérdést, de még mielőtt belemennénk a részletekbe, azt ajánlom olvasd végig a cikket a táblázatok értlemezése után, mert a lényeg akkor következik! 🙂

1. előre felvett videók

Amikor előre töltünk fel videókat 60-90 másodperc közötti idősáv az, amiben érdemes gondolkodni. Legalább is ez jött ki a BuzzSumo elemzéséből, ami azét érdekes, mert az interakciók alapján rangsorolta a videókat. Nyilván a hírfolyam frissítés itt is bekeverhet, de a statisztika alapját az interakció szolgáltatta, így talán később is irányadók lehetnek ezek a számok.

live-video-hossz
Előre felvett videók optimális hossza a BuzzSumo adatai alapján

2. élő videók

Az élő videóknál a 9-12 perc közötti hosszúságban van egy kiugrás, de a visszajelzések alapján a 18-21 perces videók a győztesek, ha az összehasonlítás alapja az interakció aránya.

Élő videók optimális hossza a Buzzsumo adatai alapján
Élő videók optimális hossza a BuzzSumo adatai alapján

De…

Mert mindig van egy de.

Két dolog érdemes figyelembe venni az ilyen elemzéseknél:

1. sok különböző cég, különböző célcsoportnak szóló, eltérű videóit elemezte, ezért érdemes figyelembe venni, de fontosabb a saját adatokat használni.

2. nem mindegy, hogy egy videót milyen céllal, kinek (a célcsoportod melyik részének) készítesz. Ha egy új emberrel szeretnél kapcsolatot épteni, akkor rövid, figyelemfelkeltő videóra van szükség. 20-30 másodperc, esetleg egy perc amiben gondolkodhatsz.
Ha egy vásárlás küszöbén álló embert szeretnél átbillenteni, lehet, hogy egy 5-10-20 perces (előre felvett) videó fog segíteni. Éppen ezért a videók hosszát igazítsd a vásárlási folyamatokhoz.

A másik de…

A videók nagyon jók, nagyon hatékonyak, szereti a célcsoport.
De akkor lesznek igazán eredményesek Neked, ha megtanulod, hogyan tudsz igazán egyszerűen, gyorsan és költséghatékonyan videót készíteni.
Meg kell tanulni, hogyan tudsz egy fényképezővel vagy egy telefonnal és néhány egyszerű appal olyan gyorsan készíteni videót, mintha fényképet szerkesztenél. Mert akkor a kreatív készítés költsége nem lesz túlzó az egyéb költségekhez képest.

Ebben segít a Kreatív Videós Műhelyünk, ahol egy délután alatt megmutatjuk Neked gyakorlatban, milyen appokkal, milyen eredményt tudsz elérni. Csatlakozz, és hozz ki mégtöbbet a videóidból, akár organikus kommunikációra, akár hirdetésekre szeretnéd őket használni!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük