Miért fontos a videó a Facebookon (és más közösségi platformokon)?

Miért fontos az, hogy használjunk videót a közösségi oldalakon?
Mutatok erre két egyszerű választ, amit a Kreatív Videós Műhely tréning készülő prezijéből emeltem ki.

Legjobb posztok a Facebookon: a videó mindent visz organikus elérésben
Legjobb posztok a Facebookon: a videó mindent visz organikus elérésben

Vagyis a Facebook oldalon közzétett posztok közül a videók a legeredményesebbek, ezek érik el a legtöbb felhasználót organikusan. Ez a kép most egy oldalunk adatait mutatja be, de minden oldalon hasonló eredményt látunk, ahol ki tudunk próbálni több féle videót.

Hirdetések és a videók: ahol képek mellett videót is használunk, szinte mindig a videó nyer.
Hirdetések és a videók: ahol képek mellett videót is használunk, szinte mindig a videó nyer.

Azt tapasztaljuk, hogy amelyik hirdetési kampányban tudunk használni videót kreatívként, mindig a videós hirdetések hozzák a több átkattintást, és általában a jobb konverziós számokat is. Szinte mindegy, hogy egy előre felvett videóról van szó vagy egyszerű slideshow-ról.

A gond az, hogy se organikus kommunikációban, se hirdetésekben nem tudjuk elég gyakran használni a videókat, mert a videó, ha a hagyományos(?)/régi(?) módszereket használva készítjük, akkor drága.

Drága hívni egy stábot, drága leegyeztetni a részleteket, drága kialakítani a környezetet ahol a stáb tud forgatni, drága időt delegálni rá, hogy hatékonyan tudjon működni egy külső stáb.
Ha egy külső filmes stáb készíteni az összes videónkat, akkor nem is fogja megérni se organikus kommunikációhoz, se hirdetéshez.

Éppen ezért nem (csak) a külső stábok által készített videókat kell használni.
Meg kell tanulni, milyen egyszerű eszközök (pl. okostelefon), milyen egyszerű mobil appok kellenek ahhoz, hogy gyorsan tudjunk gyorsan, kis költségen olyan videókat készíteni, amik segítik a kommunikációt és a hirdetéseket.

Erre találtuk ki a Kreatív Videós Műhelyt.
Ott bemutatjuk, milyen világítást, mikrofont, állványt, keretet használunk mi a tartalomgyártásban.
Megmutatjuk milyen appokat használunk felvételre, vágásra, feliratozásra, és azt is, hogyan lehet Live videókat készíteni.

Szóval ha fontos Neked, hogy jobb elérésed legyen, kisebbek legyenek az átkattintási költségek, használj videókat! Ha pedig szeretnéd megtudni, mi kell ahhoz, hogy gyorsan, egyszerűen tudj videókat gyártani, gyere el a Kreatív Videós Műhely gyakorlati tréningre! 🙂

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük