Facebook csoport hirdetések

Mióta a Facebook rákapcsolt arra, hogy a csoportok milyen jó felületek, számítani lehetett rá, hogy hirdetési megoldás is érkezik hozzájuk. Úgy tűnik, itt a pillanat.

Csoport hirdetés

Az egyik hirdetési mód, amivel a csoport népszerűségét lehet növelni az ha magát a csoportot hirdetjük.
Ehhez megjelent már néhány csoportnál a borítóképnél egy új gomb, amivel a hirdetést lehet elindítani.

A létrehozó felület a Venture Digital videója szerint gyakorlatilag olyan, mint bármelyik Boost Post felülete. Csak itt magát a csoportot tudjuk hirdetni. Technikailag egy aktivitás típusú hirdetésről van szó, ha minden igaz, nyilván az optimalizálás más itt. Hiszen itt a csoporthoz csatlakozás kérése lehet az optimalizálási cél.

Ebben a videóban meg tudtok nézni pár képet a témáról:


Csoport bejegyzés hirdetés

Ha egy oldalhoz kapcsolt csoportban oldalként írunk bejegyzést, akkor ezt kiemelhetjük hirdetésként is. Legalább is ezt találta Mari Smith. Bár nekem ez inkább csak egy FB oldal poszt kiemelésnek tűnik, de tény, hogy nekem is felajánlotta tegnap, hogy hirdessek meg egy olyan posztot, amit csak zárt csoportban tettem közzé.

Az ilyen hirdetésekben megjelenik a csoport neve is, nem csak az oldalé, amelyik ezt közzéteszi, vagyis a csoportról többen szereznek tudomást. Első ránézésre más különbség nem nagyon van egy oldalról indított bejegyzés kiemeléshez képest.

Az elveszett ártatlanság

A csoportok egyre fontosabbak a Facebooknak, ez korábban is kiderült már. A kiemelt szerepük pedig új bevételi lehetőséget is biztosít a közösségi platformnak.

Egyelőre még csak ízlelgetjük a lehetőségeket, amint pedig lesz mélyebb tapasztalat, jelentkezünk a részletekkel.

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük