Új videólejátszó érkezik a Facebookba

Egységesített videólejátszót mutat be a Facebook, amelyik minden videóhosszhoz igazodni fog.
Legyünk őszinték, erre nagy szükség van, mert amikor sebtében beerőltették a TikTokról „kölcsönvett” teljesképernyős videókat, azokra nem lett felkészítve a felület, így elég nehéz kezelni őket.

Most az egységesített videólejátszó a Reels-eket és a hosszabb videókat is jobban tudja majd megjeleníteni és frissített kezelőszerveket kap.

A frissített megjelenéssel együtt új ajánlókat is fogunk kapni, ami mögött valószínűleg már egy frissített algoritmus áll, ami még jobban be tudja húzni az embereket (és még több hirdetés megjelenítésére ad időt a Metának).
A YouTube és a TikTok elleni harcban a Metának kifejezetten fontos, hogy a lejátszó ne gátolja, inkább támogassa a Facebookon belüli videófogyasztást.

Miért olyan fontos ez a marketingeseknek?

A videók egyre fontosabb szerepet töltenek be a Facebookon is, így egyáltalán nem mindegy, mekkora fókuszt kapnak, és milyen funkciókkal rendelkeznek. Az pedig még fontosabb, hogy milyen videók mögött jelennek meg az ajánlások, és az sem, hogy a mi videóinkat milyen algoritmus fogja terjeszteni.

Az új lejátszó elvileg az USA és a kanadai piacon jelenik meg először, de néhány hónapon belül mindenki megkapja.