Ne ess pánikba, ha pénzt kér tőled a Facebook vagy az Instgram!

Ne es pánikba ha a Facebook vagy az Instagram pénzt kér tőled, nem kell fizetned, használatod ugyanúgy, mint eddig. Akkor fizess, ha nem akarsz reklámokat látni és jobban védenéd az adataid!

Ha nem akarod nem változik semmi, válaszd nyugodtan azt a verziót amelyikben továbbra is reklámoznak és akkor nem változott semmi a profilodban, ingyen használhatod tovább a Facebookot és az Instagramot is.

Röviden ennyi.
Ha hosszabban is érdekel, nagyjából arról szól a dolog hogy az EU rákényszeríti a Metát, a Facebook és az Instgram üzemeltetőjét arra, hogy kínáljin olyan alternatívát az embereknek amelyiknél a személyes adataikat nem használják fel hirdetési célokra. A Meta ezt egy huszárvágással úgy oldotta meg, hogy vagy fizetsz és akkor nem azt nem látsz reklámokat és nem használják az az adataidat reklám célra, vagy nem fizetsz és minden marad a régiben.

Persze ha fizetni szeretnél akkor az akár elég költséges is lehet.
Most, novemberben tulajdonképpen „csak” 9.99 és 12.99 dollár között van a havidíj (attól függően hogy asztali környezetben vagy mobilon fizetsz elő), de márciustól minden egyes profilod után, amelyik a fiókközpontban van, külön díjat fog kérni a Meta. Vagyis ha van egy alap profilod a Facebookon és van mondjuk egy másik alporfilod, amit munka célra használsz, plusz van még egy Instagram profilod is, akkor az 25.99 ()asztali gépen, mobilon 28.99) dollárba fog kerülni havonta.

És ez csak a Facebook és Instagram jelenléted. Ha mondjuk YouTube-ot vagy az e-mailt is szeretnéd reklámmentesen megoldani, vagy akár a teljes család számára szeretnél reklámmentes közösségi média használatot, a díjak sokszorozódhatnak. Lásd a lenti videóban a részleteket!

@kozossegi_kalandozasok

Mekkora a közösségi média rezsid? Számoljuk ki!

♬ original sound – Közösségi kalandozások

De persze, ahogy ezt korábban említettem, lehetőséged van továbbra is ingyen használni a közösségi médiát, az eddig feltételekkel. A választás rajtad áll.
Ha fontos a reklámmentesség, és jobban szeretnéd megvédeni az adataid, választhatod a havi előfizetést, ha nem zavarnak a reklámok, vagy az, hogy az adataid mire használják, maradhatsz az ingyenes verziónál.
És persze még mindig dönthetsz úgy, hogy nem használod semmilyen módon. A választás a tied. 🙂