7 ok, amiért érdemes rövid videót használnod a közösségi marketingben

Miért érdemes rövid videót használni a közösségi marketingedben?

  1. A rövid videó az a formátum, amit a legkönnyebb megosztani a legtöbb platformon. Elég egyezer elkészítened, és utána a TikToktól a Facebookon át a YouTube-ig meg tudod osztani könnyedén.
  2. Egyre több rövid videót néznek az emberek minden platformon. Nyilván a YouTube-on és a TikTokon ez nem kérdés, de a Facebookon töltött időnek is a videók adták a felét, azóta ez még tovább emelkedett.

3. Nem csak a megtekintés, és az interakciók hanem a forgalomterelés szempontjából is fontosak a rövid videók, amik több forgalmat tudnak terelni a weboldaladra, mint a link posztok!

4. Videókkal könnyebb meggyőzni az embereket. Ha egy ember beszél rajtuk, akkor azzal könnyebb érzelmet átadni, ha egy terméket jár körbe egy rövid videó, akkor pedig könnyebb megérteni.

5. A videók célközönség építésre is kiválóak! Megtekintési hossz alapján több eltérő célcsoportnak is alapjául szolgálhatnak a rövid videók.

6. Facebookon és Instagramon a rövid videókkal nagyobb elérést tudsz produkálni, így több követőhöz és akár több potenciális vevőhöz is hatékonyan el tudod juttatni az üzeneted.

7. Könnyű megtalálni a hozzád illő rövid videó formátumot, hiszen az animációktól, a rövid híreken és a termékbemutatón át az interjúig nagyon sok olyan formátumból választhatsz, ami erősíti a márkádat és támogatja az értékesítésedet.

Ez csak 7 gyors érv, de talán már ez is segít abban, hogy megértsd, miért van szükséged (még több) rövid videóra.

Ha azonban az is érdekel, hogyan készíthetsz ilyet gyorsan és könnyedén, csatlakozz a Liftup Social Media Hubhoz, ahol rengeteg esettanulmány vár rád a témában, ráadásul novemberben egy fél napos képzésben megyünk végig a rövid videó készítés rejtelmein a forgatókönyvírástól a felvételen és a vágáson át a feliratozásig. Csatlakozz most és hozz ki többet a marketingedből rövid videókkal!