Jön a Meta Verified Facebook oldalakhoz és üzleti Instagram profilokhoz

Néhány hónapja indította a Meta a Verified szolgáltatást (a fizetős kék pipát), ami egy ideje már Magyarországon is elérhető. Amióta ez megjelent, rengeteg marketingestől és cégvezetőtől hallottam, hogy majd akkor fizetnek elő, ha az oldalaknak is megnyílik a szolgáltatás.
Íme, a Meta meghallgatta a kéréseket, mert elérhető lesz a Verified Facebook oldalaknak, üzleti Instagram profiloknak, sőt üzleti Whatsapp profiloknak is. Lássuk a részleteket!

Mit jelent a Meta Verified a cégek számára?

  • Ez a cégeknek is egy hitelesített jelölés lesz, amely megerősíti, hogy vállalkozás hiteles és valódi.
  • Proaktív hamisítás ellenőrzés a márka védelmében
  • Támogatáshoz való hozzáférés és segítség a fiókproblémák megoldásában
  • Új felfedezési módok: a keresési eredmények tetején vagy közelében való megjelenés, és ajánlott hitelesített vállalkozásként való megjelenés a hírfolyamban a hírfolyamban.
  • A WhatsApp vállalkozási előfizetői ráadásul további prémium funkciókat kapnak, beleértve egyedi WhatsApp oldal létrehozásának lehetőségét, amely könnyen felfedezhető egy webes keresés során, és több eszközös csevegés-hozzárendelési támogatással, így több alkalmazott is válaszolhat az ügyfeleknek.

Ahogyan a hitelesített személyes fiókok esetében, miután egy vállalkozás megkapta a kék pipát, nem változtathat a vállalkozási adatain, mint például a név vagy a profilkép, mert ha ezt megtennék, újra kell hitelesíteni.
Persze ha egy cég korábban már megkapta a kék pipát, neki nincs további teendője, ezt a jelek szerint ingyen megtarthatja.

De mik azok az újabb felfedezési módok pontosan?

A keresési eredmények tetején vagy közelében való megjelenés jól hangzik, de csak abban az esetben fog ez megtörténni, ha a felhasználók olyan keresőszót használnak, ami pontosan egyezik a vállalkozás nevével.

Ajánlott hitelesített vállalkozásként való megjelenés azt jelenti, hogy egy olyan új karusszel blokkban (galériában) a jelennek meg a cégek a hírfolsamban, ami „Ajánlott Meta Hitelesített Vállalkozások” néven hívnak. Ez azért nem hangzik rosszul.

Mikor érhetjük el?

A tesztelés a következő hetekben kezdődik az Instagramon és a Facebookon kiválasztott országokban, Whatsappon pedig egy kicsit később. Mivel a privát profiloknak szóló Meta Verified elég hamar megérkezett Magyarországra, talán ez is gyorsan itt lesz.

Mennyi az annyi? Mennyibe kerül a Meta Verified a cégeknek?

21.99 dollár havonta külön Facebook oldal vagy Instagram fiók esetén, vagy 34.99 dollár/ hó, ha mindkettőt kéri valaki, és amikor asztali gépen vásárolunk. Hiszen ha például Apple eszközön, akkor erre még rájön az Apple díja is.
Ez azért egy kicsit drágább, mint a privát profiloknál, hiszen ott 12 dollár körül van a havi díj.

Melyik oldalamat hitelesíthetem?

Ez egy érdekes kérdés, hiszen gyakran egy cégnek több oldala is van, és előfordul, hogy az oldal nem a cég néven van, hanem valamilyen – be nem jegyzett – márkanéven fut. A jelek szerint ez a hitelesítés a cég hitelesítése. Vagyis például az esetünkben a Liftup Facebook oldalat fogjuk tudni hitelesíteni, a Közösségi kalandozásokat nem biztos. Ez még nem 100%, de előfordulhat. Meglátjuk.

Itt olvashatsz további részleteket, itt csatlakozhatsz a várólistához, itt pedig írd meg, hogy fizetnél-e a kék pipáért az oldaladnak?