BeReal és Twitter riválist jelentett be az Instagram

Több olyan új megoldást mutatott be a Meta platformja, amivel a konkurenseivel próbálja felvenni a versenyt.

Notes: a Twitter konkurens?

Az Instagram Notes az üzenetek fülön fog megjelenni, mégpedig úgy, hogy mindenki tud írni egy maximum 60 karakteres szöveget, amit azok látnak, akik visszakövetnek bennünket vagy a közeli barátok listán vannak.
Az üzenet 24 órán látszik, ha pedig valaki válaszol, az a privát üzeneteink között jelenik meg.

Sokak szerint ez a Twitter konkurense, hiszen Elon Musk érkezése óta sokan hagyják el a kék madaras platformot. Így hiány keletkezhet a rövid szöveges üzenetre épülő platformokban.

Candid stories: a BeReal konkurens

Ez ugyan még csak teszt fázisban van, de az alap logikája ugyanaz, mint a BeReal – vagy a TikTok koppintás TikTok Now – esetében: egy figyelmeztetést kapunk egy véletlenszerű időpontban, amikor közzétehetünk egy olyan sztorit, ahol mindkét kamera egyszerre dolgozik. Filter és előkészítés nélkül így őszintébben oszthatjuk meg a különböző pillanatokat.

A csoportok megfelelői is érkezhetnek Instagramra

A csoportok az egyik legsikeresebb funkció Facebookon, valószínűleg nem véletlen, hogy a Meta a többi platformjain is igyekszik az ebből származó előnyöket kihasználni. Ebbe az irányba mutat az új teszt, amiben Csoport profilokkal és Kollaboratív gyűjteményekkel kísérleteznek.

Csoportprofilok: Hamarosan az emberek létrehozhatják ezt az új típusú profilt, és csatlakozhatnak hozzá, hogy bejegyzéseket és történeteket oszthassanak meg egy dedikált, megosztott profilon barátaikkal. Amikor valaki tartalmat oszt meg egy csoportprofillal, az adott tartalom csak a csoporttagokkal lesz megosztva a követői helyett, és a csoportprofilban lesz közzétéve, nem pedig a sajátjában.

Kollaboratív gyűjtemények: az emberek közös érdeklődési körük alapján tudnak kapcsolatba lépni a barátaikkal úgy, hogy a bejegyzéseket elmentik egy együttműködési gyűjteménybe a csoportjában vagy üzenetekbe.

Látszik, hogy a Meta igyekszik minél több olyan eszközt rakni Instagramra, így megőrizni az embereket a platformon, illetve visszaszerezni őket. Mindegyik új irány jónak tűnik, meglátjuk, hogy mennyire jön be a felhasználóknak.