Kiterjesztett valóság: a belépő a cégeknek a metaverzumba

Ha gondolkodtál már azon, hogy mi a metaverzum, akkor valószínűleg az jutott az eszedbe, hogy fölveszel egy ilyen headsetet, egy sötét szobába beülsz, és új világba fogsz kerülni. Mert a metaverzum egy új virtuális világ lesz, amelyik kirekeszt a valódiból, és majd ott fog megtörténni a csoda.

Van a metaverzumnak egy ilyen iránya is, de szerintem fontosabb és izgalmasabb lesz az, amikor felveszel egy headsetet, és az utcán, vagy éppen a tengerparton sétálva új, virtuális elemekkel egészül ki a valóság.

Ennek az alapjai ráadásul már most is itt vannak velünk: kiterjesztett valóságnak, kevert valóságnak nevezzük ezeket a technológiákat, amik azért érdekesek nekünk, mert a TikTokon, Instagramon és Facebookon már évek óta emberek milliárdjai (nem túlzás) használják ezeket a megoldásokat. Éppen ezért a kiterjesztett valóság jó lehetőség a cégeknek márkaépítésre, aktivitás növelésre, elérés növelésre. Lehet használni őket kommuninkációra, nyereményjátékokra, élmény növelésre és értékesítés támogatásra.
(Nézd meg a videót a bejegyzés végén, amelyikben 7 olyan kiterjesztett valóság effektet is láthatsz, amit én készítettem.)

Egyre fontosabb ez a technológia, éppen ezért fogunk tartani a Liftup Social Media Hubban egy három részes workshopot, aminek során akár Te is elkészítheted az első, saját kiterjesztett valóság effektjeidet.

  • Az első előadás során megismered mire jók az effektek, és azt is, hogy milyen eszközökre van szükséged.
  • A második előadáson gyakorlatban vezetlek végig azon, hogyan cseréld le a hátteret a felhasználók mögött, például egy nyereményjáték kampány során.
  • A harmadik előadásban pedig azt mutatom meg lépésről lépésre, hogyan rakhatod rá például a logódat az ügyfeleid arcára. Pontosabban ők hogyan rakhatják rá a sajátjukra a Te effekted segítségével. Ez rendezvény támogatásra vagy akár nyereményjátékra is alkalmas.

Ne ijedj meg, a bemutatandó kiterjesztett valóság effektek készítéséhez nem kell programozói tudás. Egyszerű képszerkesztői ismeretek (pl. Photoshop) elég hozzá.

Csatlakozz most a Liftup Social Media Hubhoz és tedd izgalmassá és eredményessé a marketingedet kiterjesztett valóság effektek segítségével!

Megtaláltad a kiterjesztett valóság effektjeimet a videóban? 🙂
Te is könnyen készíthetsz ilyeneket!
Csatlakozz most a Liftup Social Media Hubhoz és tedd izgalmassá és eredményessé a marketingedet kiterjesztett valóság effektek segítségével!