Új eszközök Facebook csoportok növeléséhez és kezeléséhez

A Meta tovább folytatja a Facebook csoportok erősítését a platformon belül. Újabb eszközöket kapnak az adminok, amivel nagyobb biztonságot tudnak adni a közösségük tagjainak és amivel a növekedést is érhetnek el.

Biztonság növelés és hamis információk csökkentése

Már régóta cél, hogy a Facebook csoportok egyre kevésbé legyenek használhatók hamis hírek terjesztésére. Az újdonságok egy része is ezt támogatja:

Hamis híreket tartalmazó posztok automatikus elutasítása: az Admin asszisztensben beállítható lesz, hogy automatikusan legyenek elutasítva azok a posztok, amiket korábban a külső tényellenőrzők félrevezetőnek jelöltek. Nem lesz kötelező ez a beállítás, de mivel az adminok pórul járhatnak, ha a csoportjukban hamis hírek terjednek, érdemes lesz vele élni valószínűleg.

Felfüggesztési lehetőség: az adminoknak lehetőségük lesz a renitens csoport tagokat ideigelnesen felfüggeszteni. A felfüggesztett tagok sem posztolni, sem reagálni nem tudnak majd és csoport chatban vagy Szobában sem fognak tudni résztvenni.

Könnyebb kezelési megoldások

Automatikus jelentkezés elfogadás vagy elutasítás új tagoknál, ha megfelelnek a csoport követelményeinek. Például ha válaszoltak minden kérdésre.

Új kezdőfelület adminoknak, ahol áttekinthetik, milyen események igényelnek figyelmet, és láthatják a legfrissebb statisztikákat is.

Növeld a csoportod releváns tagokkal!

A csoportok kapnak önálló QR kódot, amit aztán változatosan lehet használni, hiszen ennek segítségével akár offline rendezvényeken is könnyedén lehet tagokat toborozni. Persze eddig is bárki készíthetett saját QR kódot a csoport linkjével, de azért ez hasznos dolog.

Az adminoknak lehetőségük lesz e-mailben meghívót küldeni.

Hasznos funkciók, egy részük már elérhető nálunk is, érdemes őket kipróbálni!