Eltűnik a disklike-ok száma a YouTube-ról

Történelmi mérföldkő: nem fogja megjeleníteni a YouTube a videók alatt a dislike-ok számát.

Ez több szempontból érdekes döntés, ugyanis éveken keresztül ennek ellentétét várták a Facebooktól, hogy végre vezesse be a dislike-okat a posztoknál. Aztán hozta is meg nem is: lettek reakciók, amik között van negatív is. De dislike nincs a Facebookon, és a YouTube-on sem lesz. Legalábbis nem abban a formában, ahogy most.

A gomb ugyanis megmarad, de nem fogja megmutatni publikusan, mennyi embernek nem tetszik az adott videó. Viszont a tartalomgyártónak igen. Így a kecske is és a káposzta is jól jár, hiszen a videókészítő kap visszajelzést, mennyi embernek nem tetszett a videó, de kevesebb támadásra számíthat.

A YouTube-nak ugyanis a kutatások és a tartalomkészítőktől származó beszámolók azt mutatták, hogy ha egy videó alatt sok dislike jelenik meg, akkor a kommentek között is több támadás érkezik. Ez pedig, főleg a kisebb tartalomgyártókat tántoríthatja el a platformtól.

Vagy legalábbis ez volt a múlt.
Mostantól azonban tisztább, szárazabb érzés lesz a YouTube-ozás, miközben érzékeny búcsút mondunk egy ikonikus értéknek. De talán ez nem akkora baj.