F8 2021: 5 tipp amire számíthatunk

Ma este tartja a Facebook a fejlesztői konferenciáját online. Ilyenkor minden évben izgalmas dolgokat szokott bejelenteni a cég, lerántják a leplet a következő hónapok újdonságairól és megmutatják azt is, hogyan látják a jövőt.
Az F8-on mutatták be annak idején a Like gombot, a Messenger platformor a chatbotokkal és a kiterjesztett valóság megoldásokat is többek között.

Mire számíthatunk idén?
Íme a tippeim (és néha a reményeim 🙂 )

  1. Chatbotok Instagramon: Messengeren már régóta tudunk használni chatbotokat, régóta érkezőben vannak ezek Instagramra is. Mióta az Instagram Direct és a Messenger összenőtt, logikus, hogy minden támogatást megkapnak az Instagramos chatbotok is. Úgy tűnik, ennek idén eljön az ideje.
  2. Talán megnyitják a Portalt, a Facebook okos hangszóró-képernyőjét a külső fejlesztők előtt is. Erre utal, hogy külön blokk fog foglalkozni a hang alapú fejlesztésekkel és a kiterjesztett valóság videó konferenciába integrálásával. Nem lepődnék meg, ha érkezne új Portal eszköz is.
  3. A Facebook login és más integrációs megoldások is frissülni fognak, valószínűleg az adatvédelemre fókuszálva. Nyilván lesz szó a Conversion API-ról is, és reméljük arról is, hogyan reagálnak a Facebook megoldásai az iOS14 változásaira.
  4. Új sztori megoldásokra számíthatunk, amik között valószínűleg még több fog a közvetlen értékesítéshez kapcsolódni.
  5. Ha már közvetlen értékesítés: nem csodálkoznék, ha még több tartalomgyártó / influenszer számára lenne elérhető az értékesítési lehetőség a Live-okban.

Ez csak 5 tipp, nyilván sokkal több kisebb-nagyobb frissítésről lesz szó.
De mi lesz a nagy dobás?
Lesz-e olyan extra, amit nem látunk, mint például a „randi Facebook” 3 éve?

Pár óra és kiderül. 🙂