Instagram algoritmus változás

Ismét egy fontos változtatást eszközölt az Instagram. Eddig az algoritmus nem titkoltan előnyben részesítette a saját tartalmakat a megosztott tartalmakhoz képest. Azonban egyre többen használják a megosztás funkciót, ha számukra fontos, érdekes témákban látnak tartalmakat. Így a megosztott sztorik száma is emelkedik. Sokan ezt ki is használják, és kifejezetten megosztásra buzdítanak a sztorikban.

Ezidáig úgy gondolták az Instagramnál is, hogy értékesebb tartalom az, ami eredeti, nem pedig továbbosztott. Ez alapesetben így is van, viszont egy-egy jelentőségteljesebb ügy melletti elköteleződésünket kifejezhetjük egy a témában készült bejegyzés megosztásával is. Így van ez a különböző mozgalmakhoz kapcsolódó kinyilatkoztatások vagy akár politikai elköteleződésünk esetében is.

Ki gondolta volna, hogy erre a tényre pont egy politikai esemény fogja ráirányítani a figyelmet! Legutóbb éppen az Instagram saját dolgozói hívták fel a vezetőség figyelmét arra, hogy szerintük a korábbi gyakorlat miatt az izraeli-palesztin konfliktus kapcsán nem kapott mindkét fél egyenlő nyilvánosságot. Az esetet kivizsgálták és bejelentették, hogy változtatnak az algoritmuson. Azonban továbbra is úgy gondolják, hogy az eredeti tartalmakra nagyobb igény van a felhasználók részéről, mint a megosztott tartalmakra. Emiatt további fejlesztések várhatóak, hogy maradéktalanul ki tudják elégíteni a felhasználók megváltozott igényeit további érdekellentétek nélkül.