Biztonsági fejlesztés az Instagramnál

Az Instagram felhasználói közönsége nagyrészt fiatalokból áll, és egyre több a tinédzser korú alkalmazáshasználó, így számukra is fontos kérdés a biztonság. Fejlesztéseik során kiemelt figyelmet fordítanak ezen fiatalok védelmére. A tinik ugyanis gyakran nem elég elővigyázatosak és nem feltétlenül tudatosan használják ezeket a közösségi média platformokat.

A kifejezetten a tinik védelmére szolgáló fejlesztésekre külön csapatot is létrehoztak. Feladatuknak tekintik, hogy a szülőknek is megmutassák, hogyan tudhatják biztonságban gyermekeiket az applikáció használata közben. Ehhez készítettek is egy szülői iránymutatást, melyben kitérnek olyan fontos részletekre is, mint a privát fiók, közeli barátlisták, üzenetfogadási engedélyek.

Egy újabb fontos fejlesztés, hogy nem engedik, hogy olyan felnőttek írhassanak rá a 18 év alatti felhasználókra, akiket nem jelöltek vissza korábban. Azzal is szeretnék támogatni a tinédzsereket, hogy egy-egy gyanús üzenetet jelenthetnek anélkül, hogy ezzel kockáztatnák a biztonságukat. Tippeket és segítséget kapnak arra vonatkozóan, hogy nem kell mindenképpen válaszolniuk egy-egy bejövő üzenetre, más opciók is vannak, ha idegenektől kapnak kéretlen megkereséseket.

Emellett elkötelezetten kiállnak a zaklatás ellen, segítenek a fiatal felhasználóknak, hogyan tudják jelenteni, ha ilyet látnak – és bátorítják őket arra, hogy segítsenek ilymódon is a zaklatás áldozatainak. Kihangsúlyozzák, hogy az összes ilyen biztonsági jelentés teljesen anonim, így nem eshet bántódásuk azoknak, akik élnek ezekkel az eszközökkel.

Az Instagram használatát 13 éves korhoz kötik, de mindenki tapasztalta már, hogy ezt sokan kijátsszák. Erre a bonyolult problémára már fejlesztés alatt áll egy új eszköz, melynek az a célja, hogy mesterséges intelligencia segítségével kiszűrje majd a nem valós korukat megadó regisztrálókat.

Bízunk benne, hogy miután a cég ilyen kiemelt figyelmet szentel a fiatalok edukálására és védelmére, így egyre biztonságosabb hely lesz az Instagram is a tini felhasználói kör számára is.