Érkeznek a chatbotok Instagramra is

Amikor a Facebook bejelentette a Messenger és az Instagram Direct egyesítését, az volt a fő kérdés (számomra), mikor jönnek a chatbotok Instagramra.

Nem kellett sokat várni, megérkezett a hivatalos közlemény, hogy elindult a Messenger API már támogatja az Instagramot is, közben pedig elindul a zárt béta program is.

Miért fontos az Instagram chatbot?

Az Instagram egyre több helyen tölt be fontos szerepet az értékesítésben és a kapcsolattartásban. Az Instagram Shop-ot egyre többen használják (főleg ott fontos ez, ahol működik a checkout), és egyre többen beszélgetnek a cégekkel ezen a felületen is.

Ennek a megnövekedett kommunikációs igénynek a kezelésében fog segíteni az, ha Instagramon is lehet automatizáltan beszélgetni az emberekkel.

Ez nem csak az erőforrás optimalizálás miatt fontos – hiszen nem kell minden témában egyesével irogatni és válaszolgatni az embereknek – de új marketing és értékesítési lehetőségeket is nyújt.

Hogyan lehet Instagram chatbotod?

Egyelőre sehogy, de tudsz jelentkezni a béta programba itt, ahol meg kell indokolni, miért válasszanak ki téged. Aztán pedig érdemes körülnézni a támogatott partnereknél, ahol ugyanolyan egyszerűen lehet majd Instagramra is chatbotot fejleszteni, mint mondjuk Messengerre.

(Persze ha valaki hatékonyan szeretné egy chatbotba terelni az embereket, mindenképpen fontos, hogy megtanuljon jól hirdetni Facebookon és Instagramon. Érdemes ezért itt körülnézni, mert hirdetési tréningeink sokat tudnak segíteni. 😉 )

Összességében ez egy jó hír, jó irány, már nagyon várom, hogy kipróbáljuk. 🙂 Ti mit szóltok hozzá?