Változik a Facebook és Instagram beágyazás – WordPressesek figyelem!

Nem fognak működni az eddig beágyazott Facebook és Instagram posztok a weboldalakon október 24-e után. A Facebook ugyanis megváltoztatja az API-t, és a korábbi egyszerű beillesztés nem fog működni.

Ez azt jelenti, hogy ha eddig a weboldaladba raktál be beágyazással Facebook vagy Instagram posztokat és videókat, akkor ezek helyén hibaüzenet fog megjelenni október 24-e után.

Ez WordPressnél azért is érdekes, mert egyszerűen tudjuk berakni a weboldalunkba, blogunkba. Gyakorlatilag egy bejegyzés URL címét beillesztve a WordPress megfelelő blokkjába, és már kész is. Ehhez használja a WordPress az un. oEmbed végpontot most, ez az, ami el fog avulni, illetve frissülni fog. Így a WordPress is megszűnteti a támogatást.

A jelenlegi beágyazás a WordPressben. Ez az, ami nem fog működni hamarosan.

Október 24-e után elvileg csak olyanok tudnak beágyazni majd Facebook és Instagram posztokat, akik:

  • A Facebook Developer fiók, amit a developers.facebook.com-on tudunk készíteni
  • Egy regisztrált Facebook app
  • Egy oEmbed alapú termék, ami hozzá van adva az app-hoz
  • Egy Access Token
  • A Facebook appnak Live Mode-ban kell lennie

Persze a WordPress szépsége, hogy van már most is olyan plugin, ami fogja tudni kezelni a problémát, tehát érdemes megnézni és felrakni ezek közül azt, amelyik szimpatikus. Ezek például:

Ha pedig többet szeretnétek olvasni a témáról, nézzétek meg a Search Engine Journal cikkét, a WPbeginner cikkét, vagy a Facebook fejlesztői dokumentációját.

Röviden mi a teendő?

  1. Ki kell választani egy szimpatikus plugint a WordPressben
  2. El kell kezdeni használni ezt már most az új cikkeknél
  3. Át kell nézni a régi cikkeinket, oldalainkat, és azokat frissíteni, mert a régi tartalmainkba ágyazott posztok nem fognak megjelenni később.

Szóval munkára fel!