Mielőtt liveoznál – szuperbiztos tippek kezdőknek

Kapcsolódj! Ellenőrizd, hogy megfelelően működik-e az internet. A sebesség kulcsfontosságú az élő adás közben, ugyanis megszakadhat a felvételed, ha nem megfelelő erősségű az internetkapcsolatod.

Próbáld ki a technikát! Teszteld le a kamerát és mikrofont, hogy működik-e megfelelően. Nézz meg minden beállítást, és ha egyszer működik, akkor ugyanúgy használd élő adáskor is eszközeidet, mint a teszt során.

Alapozd meg az önbizalmad! Ahhoz, hogy magabiztosan léphess a kamera elé, sokunknak alapozó előkészületekre van szüksége. Kezdd kis lépésekben! Ha bizonytalan vagy magadban, akkor kezdd Instagram storykkal, azok 24 óra elteltével már nem elérhetőek 😊 Következő lépésként készíts élő bejelentkezéseket a privát profilodról és nézd őket vissza, hogy tanulhass belőle. Mielőtt tesztelsz, állítsd át a bejegyzéseid láthatóságát privátra, hogy csak te lásd őket.

Legyél kritikus, de maradj pozitív! Fontos, hogy törekedj a tökéletesre, de ne tedd túl magasra a mércét elsőre. Ha már úgy érzed kipróbálnád több ember előtt is magad, akkor egy kisebb csoportnak készíts élő bejelentkezést. Erre lehetőséged van most már a messenger rooms keretein belül is.

Ha ezeket a lépcsőket végig jártad, mehet az első élő adás a Facebook oldaladra! 😊

Ha szeretnéd egy kis létszámú csoportban, gyakorlatban is elsajátítani a mobilos videókészítés, szerkesztés fortélyait, akkor várunk szeretettel VIP Kreatív Videós Műhelyünkön, ahol elsajátíthatod ezeket a készségeket.