A Messenger Rooms megérkezett

Egyre több felhasználónak érhető el a Zoom versenytárának kikiáltott Messenger Rooms, ami a csoportos beszélgetést tudja egyszerűbbé tenni. Nem kell hozzá ugyanis semmilyen plusz alkalmazást telepíteni; asztali környezetben és a Messenger appon belül is elindul. Alig két hete jelentette be Zuckerberg, máris megérkezett az online eseményekkel együtt.

Hol érhető el?

Messenger appon beül az „Emberek fül” tetején található egy új opció „Szoba létrehozása” néven. A Messenger asztali verziójában pedig az ismerősök listája fölött van egy új ikon.

Bármelyikre bökünk / kattintunk, elindul a szoba, amibe meg tudjuk hívni az ismerőseinket. Ráadásul nem csak azokat, akikkel a Facebookon kapcsolatba vagyunk. A Messenger Rooms szobáinak linkje ugyanis bárkivel megosztható, így elvileg olyanok is tudnak csatlakozni a híváshoz, akik nem Facebook vagy Messenger felhasználók. Elég a linket megosztani velük, ők pedig tudnak csatlakozni egy asztali böngészőből.

A „killer feature”: a dinamikus háttér?

Bár van a rendszerben képernyőmegosztás, sok olyan szuper adminisztrációs funkció hiányzik (még?) a Messenger Rooms-ból, ami a Zoom-ot, a BlueJeanst, vagy más hasonló online meeting, illetve konferencia platformot sikeressé tett.

Ami viszont biztos jó benne, az a dinamikus hátterek használata. Itt ugyanis az történik, hogy a telefonunkat mozgatva, kimaszkolja mögülünk a valóságot, és berakja a kiválasztott környezetet. Pl. egy utcaképet vagy egy szobát. Ebben viszont mozgunk is. Ha ugyanis fordítjuk a kamerát, a háttér ennek megfelelően változik. Nagyon egyszerű, de kreatív használata a kiterjesztett valóságnak. Na ez az a funkció, ami szerintem hamar meg fog jelenni a Facebook más kamera megoldásaiban is, és amit a konkurensek is hamar le fogna másolni.

Új királya lesz a videós csevegés piacnak?

Nyilván üzleti használathoz keveset tud, de a baráti, családi beszélgetéseknél lehet ez háttér funkció olyan szórakoztató, amivel magához köti a felhasználókat.
Ezt kombinálva azzal, hogy kb. 2,5 milliárd ember érheti el a rendszert hamarosan, a családi, baráti csoportos-beszélgetés piacon hamar piacvezetővé lehet a Messenger Rooms. Aztán ki tudja, lehet, hogy hamarosan érkezik az üzleti, fizetős verzió is…

Nektek megjött már ez a funkció? Mik a tapasztalataitok? Osszátok meg például ebben a bejegyzésben!