Egyszerű hirdetés riportálás Excelben

Sokan készítik a Facebook és az Instagram hirdetések riporjait Excel segítségével. Teljesen logikus: átrakjuk az adatokat, ott pedig tetszőleges táblázatokat és diagramokat készíthatünk viszonylag könnyedén.

Sokan nem tudják, hogy az egész folyamatot lehet kicsit egyszerűsíteni a Facebook Ads Manager for Facebook bővítmény segítségével. Mármint a bővítményt az Excelbe kell feltelepíteni és a segítségével könnyedén ki tudunk húzni adatokat a hirdetési fiókunkból.

Nagyjából a következő lépésekre kell gondolni:

  1. Fel kell telepíteni a bővítményt a Microsoft boltjából
  2. Azonosítani kell magunkat, ami nem csak egy egyszerű Facebook login. Mint új eszközhöz kell kérnünk egy kódot. Nem bonyolult, folyamatosan segít a rendszer.
  3. Miután betöltődött a bővítmény, először ki kell választani a hirdetési fiókot
  4. Ezután készíthetünk egy új jelentést, amihez betölthetjük az alap sablont, de összeállíthatunk egyedi sablont is.
  5. Ezek után hamarosan megjelennek a táblában az adatok.
Facebook hirdetésekhez sablon szerkesztő Excelben

A sablon rész különösen praktikus, hiszen a Facebook oszlop, lebontás és szűrés funkcióit használhatjuk, és ezekből állíthatjuk össze azt a kombinációt, ami igazán kedvünkre való, vagy ami a legjobban illik a projekthez.

Egyszerű, mint a karikacsapás, kicsit gyorsíthat a munkán, de akinek nincs Excel telepítve a gépére, az se keseredjen el. A bővítmény ugyanis nem ad új funkciókat, csak az exportálás folyamatát egyszerűsíti le kicsit.

Ugyanis a hirdetéskezelőben az exportnál ugyanígy tudunk sablonokat elmenteni, amiket ugyanúgy újra elő tudunk venni, és amikből tudunk jelentéseket ütemezni.

De aki Excelhez van szokva, neki kényelmes lehet ez a funkció.
Ti használjátok már?