3D, panoráma, video, sztereó – mire jó?

Egyre több új, izgalmas poszt formátum jelenik meg a Facebookon, amik elsőre nem tűnnek másnak – mondjuk ki – csak „parasztvakításnak”.
Hiszen mire jó hosszú távon a 3D-s fotó, amin a vak is látja, hogy csak valami gépen generált cucc, és nem is tökéletes? Mire jó a panoráma? Vagy az a videó, amelyik alapvetően egy statikus kép megmozgatva kicsit?

A válasz tulajdonképpen egyszerű, de vissza kell menni a – feed alapú – közösségi platformok kommunikációjának alapjaihoz. Miszerint egy posztnak 3 feladata van:

  1. Stop tábla hatás: megállítani az embert a nézelődés közben.
  2. Bevonni a felhasználót: mindegy, hogy mit, de csináljon valamit a posztunkkal. Kezdjen el játszani vele.
  3. Aktivizálás: elérni, hogy azt tegye meg, amire szükségünk van. Szóljon hozzá, lájkoljon, kattintson át, stb.

Jól látszik, akár egy 3D-s fotóról van szó, akár panorámáról, akár egy buta videóról, sokkal nagyobb az esélye az első két feladat teljesítésénél, mint egy sima képnek.

Amikor görgetjük a feed-et, ezek mind rögtön megmozdulnak. Míg a kép statikus marad, a videó vagy elindul, vagy nem, egy 3D-s fotó vagy egy panoráma együtt mozog az ujjunkkal. Ez pedig rögtön megragadja a figyelmet. Rögtön eléri azt, hogy kialakuljon a vágy: foglalkozzunk vele többet. Márpedig ha elkezdjük piszkálni, már azzal odafigyelünk a termékre, a márkára, a témára. Megnő az esély arra, hogy utána megtegyük azt, amit „megkövetel a haza”, vagyis közelebb kerüljünk a konverzióhoz.

Szóval lehet, hogy csak felesleges „parasztvakításnak” tűnnek a 3D-s fotók és posztok, a panorámák meg a videók, de ebben a figyelemhiányos, információs-zajjal túltelített világban ez egyszerre növeli az ügyfélélményt, és segít az üzleti célok elérésében. Ha még nem használtál ilyeneket, itt az idő.

Ebben egyébként tudunk segíteni a Kreatív Videós Műhely tréningen, ahol lesz szó az egyszerű videókészítés mellett az egyszerű panoráma készítésről és a 3D fotókról is. Ráadásul az egyszerű nem minőséget, hanem hatékonyságot jelöl, így ha szeretnél eredményesebben kommunikálni vagy hirdetni, itt az idő, hogy elgyere képzésünkre! 🙂