Itt az IG TV!!! … de mi az az IG TV?

Néhány napja a Facebook jelentett be olyan eszközöket, amiknek egyértelmű célja, hogy a YouTube-ról átcsábítsa az influencereket, és több, jobb minőségű tartalmat tereljen a közösségi platfomra.

Most az Instagram indított el egy új platformot, IG TV néven (értsd: Instagram tévé), ahova akár egy órás, kifejezetten mobilra optimalizált videók tudnak felkerülni.

IG TV: bal oldalon egy videó teljes nézetben, jobb oldalon pedig a böngészsés mód.
IG TV: bal oldalon egy videó teljes nézetben, jobb oldalon pedig a böngészsés mód.

Mit jelent ez?

  1. Álló formátum. Csak álló formátum (!). Nem csak a videók, hanem a felület elemei is erre vannak optimalizálva természetesen.
  2. Teljes képernyőt kitöltő tartalom. Nincs logó, nincs vezérlősáv, nincs semmi, ha csak nézni szeretnénk.
  3. Egy perc és egy óra közötti tartalom tud itt megjelenni. (Elvileg. Gyakotlatban nekem 15 másodperc és 15 perc közöttit enged jelen pillanatban felölteni.)
  4. Előregyártott tartalomnak kedvez a rendszer (vélhetőleg egyelőre)
  5. Külön IGTV alkalmazásban nézhetjük a videókat
  6. Az alap Instagram alkalmazásban is megjelenik az IG TV kapcsolat több helye.

Persze elkezdtük tesztelni a rendszer, itt tudjátok megnézni az első IG TV-re gyártott, kísérleti (!) videónkat. Link ismeretében egyébként asztali környezetben is meg lehet nézni a videókat, de ezen is látszik, hogy a rendszer kifejezetten mobilra lett kitalálva.

Hogyan készíts tartalmat IG TV-re?

Töltsd le az appot (iPhone, Android), és lépj be az Instagramos felhasználói neveddel.
Ha rákattintasz a profilképedre, kétre fogsz tudni hozni egy csatornát, ahova már lehet is pakolni a tartalmat. Persze ha több Insta fiókod van, tudsz mindegyiknek egyedi csatornát is létrehozni.

Látható, hogy az Instagram nagy jelentőséget szán az új platformnak, a felhasználók eszközhasználati szokásait figyelve, az álló formátumú videók terjedése megállíthatatlan. De hogy ezért kell-e külön app, vagy jobb lett volna az egészet az eredeti Instagramba integrálni mélyebben, ezt nehéz megmondani. Persze majd az idő megadja a válaszokat.

Nektek hogy tetszik az új formátum? Mit szóltok hozzá?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük