Új funkciók a Facebook Live-ban

A Facebooknak a jelek szerint nagyon fontos az élő közvetítés funkció. Alig jelent meg szélesebb körben, máris telepakolták új funkciókkal. Amik egy részét persze más livestream szolgáltatásoktól kölcsönözték.
Ezzel egy időbe a Live szolgáltatást elvileg mindenki megkapta, Legalább is erre utal Mark Zuckerberg posztja.

Íme az újdonságok:

Facebook csoportok és Facebook események is megkapják a Live funkciót. Így kisebb, zártabb körnek lehet élő videó közvetítést indítani

Live Reacionts: ha a videó közvetítés során valaki megnyomja a reakció gombokat, azok látványos formában felugranak, és buborékként átúsznak a képernyőn. Érdekes, látványos, a Periscope-nál láttunk már hasonlót, mindenesetre üzleti környezetben furcsán mutat, ahogy ezt a demón is láthatjuk.

Élő kommentek: a live videó visszanézése után is megkaphatjuk egy kicsit az élő élményt, ha az élő kommenteket nézzük. Ilyenkor ugyanis a visszajátszás során, a videó lejátszáshoz szinkronizáltan jelennek meg a kommentek. Így az élő beszélgetés hangulatát próbálja a Facebook visszaadni.

Live filters: az élő közvetítéseket hamarosan színezhetjük és feliratokkal láthatjuk el. Hiánypótló.

Ismerős meghívás: ennek a funkciónak a segítségével a nézők hívhatják meg az ismerőseiket, ami azért jó kis lehetőség.

Gyűjtemény az élő közvetítéseknek: az aktuálisan futó, és a korábbi livestreamek kapnak egy dedikált felületet mobilon, ahol könnyen tudunk válogatni, és bekapcsolódni a még élő adásokba, vagy egyszerűen visszanézni az újakat.

Live Map: asztali környezetben térképen láthatjuk, hogy a világ melyik részén, kik tartanak éppen élő közvetítéseket.

Új statisztika: a közvetítéseket utólag könnyebb lesz kiértékelni, ugyanis a videókról részletesebb adatokat kapunk a megújult felületen.

Az új funkciók nagy részét ebben a videóban foglalta össze a Facebook:

Új funkiók a Facebook Live-banÚj funkciók a Facebook Live-ban. Olvassátok el a részleteket itt: http://rgstud.io/fbliveuj20160406

Posted by Közösségi kalandozások on Wednesday, April 6, 2016

Persze nem azonnal fognak megjelenni az újdonságok, figyeljétek az iOS és az Androidos Facebook appot a következő hetekben!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük