Újabb Facebook funkciók a weboldalaknak

A Facebook kibővítette az oldal plugint új funkciókkal, ami hasznos lehetőséget ad mindenkinek.
A hírfolyam megjelenítés mellett (vagy éppen helyett) ugyanis az eseményekhez tartozó információk vagy éppen üzenetküldési lehetőség is kerülhet a weboldalba.

Facebook üzenet küldés weboldalon

Ez azért érdekes, mert így valószínűleg a tavasszal bejelentett Messenger Platform első funkcióját használhatja mindenki.
A lényeg ugyanis az, hogy a weboldalakon keresztül tudnak a látogatók üzenetet küldeni ami a Facebook oldal üzenetei között jelennek meg.

Ez egy általános üzenő felület is lehet. Olyan, mint amit látsz a blogunk jobb oldali hasábjában, ha a borító fotó alatt kiválasztod az Idővonal mellett az Üzenetek blokkot.
De ez a funkció akár egy általános kapcsolat oldalba is kerülhet, kiváltva ezzel a szokásos e-mailes kapcsolatfelvételi megoldást.

Ráadásul a Facebook oldalaknál be lehet állítani automatikus válaszüzeneteket is, ami szintén egyszerűvé teheti a kapcsolatfelvételt.

Nézzük, hogyan lehet ezt megoldani!

1. A Facebook oldalon be kell kapcsolni azt, hogy az emberek privát módon is kapcsolatba tudjanak lépni az oldallal. Vagyis azt, hogy jelenjen meg az üzenetküldés gomb.

Ahhoz, hogy üzenetet tudjanak küldeni, először az üzenetküldés gombot kell bekapcsolni. Mondjuk ez logikus. :-)
Ahhoz, hogy üzenetet tudjanak küldeni, először az üzenetküldés gombot kell bekapcsolni. Mondjuk ez logikus. 🙂

2. A Page plugin forráskódjába be kell illeszteni egy plusz sort, amivel megjelennek az új fülek a weboldalakon a borító fotó alatt. Három fül lehet: Idővonal, Események, Üzenetek.
Ha mindhárom opciót bent hagyjuk a forráskódba, akkor az emberek választhatnak közülük, ha pedig csak az üzeneteket, akkor kapunk egy sima kapcsolat oldalt.

A Page pluginban kell beírni a data-tabs sort, amiben szabályozhatjuk, milyen füleket szeretnénk a weboldalunk page pluginjában látni.
A Page pluginban kell beírni a data-tabs sort, amiben szabályozhatjuk, milyen füleket szeretnénk a weboldalunk page pluginjában látni.

A plugin beállításait a Facebook developer felületen részletesen megnézni.

3. Ha szeretnénk automatikus választ, akkor pedig az oldal beállítások között engedélyezni kell ezt, és írni kell egy automatikus választ.

Be tudjuk állítani, mi legyen az automatikus válaszüzenet. Ez egyébként ugyanaz lesz a weboldalról és a Facebookról küldött üzenetek esetében is
Be tudjuk állítani, mi legyen az automatikus válaszüzenet. Ez egyébként ugyanaz lesz a weboldalról és a Facebookról küldött üzenetek esetében is

Események az oldal pluginban

A Facebook oldal pluginnál az egyik új fül amit beállíthatunk az, hogy megjelenjenek az eseményekkel kapcsolatos üzenetek. Sőt, ennél akár több is, ugyanis a weboldalon ezek a funkciókat kapjuk meg:

  • Eseményekkel kapcsolatos változások és az eseményekhez írt posztok is megjelennek a Page pluginban.
  • Az esemény feliratkozási lehetőség is megjelenik a weboldalon
  • Az események mellett megjelenik, hogy a weboldal látogatók ismerősei közül ki kapcsolódott egy eseményhez.
  • Azoknál az eseményeknél, amik több várost érintenek, a látogató számára legrelevánsabb információk jelennek meg a weboldalon.
Az események fül sok új funkcióval bővült a weboldal pluginban.
Az események fül sok új funkcióval bővült a weboldal pluginban.

Olyan cégek, akik sok esemény központú szolgáltatást nyújtanak, különösen érdekes lehet ez az új megoldás.

Az új funkciók tehát sokat adnak a weboldalaknak, nagyon ötletesen lehet őket használni.
Ti mit gondoltok róluk? Írjátok meg a hozzászólások között, és persze ne felejtsétek el megosztani a cikket az ismerőseitekkel! 😉

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük