Nosztalgia-cukiság a Facebooktól: mi történt ezen a napon?

A Facebook előhúzta a nosztalgia kártyát, ugyanis bevezette az „Ezen a napon” funkciót.
Amit szinte mindenki imádni fog, ugyanis arról van szó, hogy a Facebook megmutatja, mi történt velünk ezen a napon egy éve, két éve, stb.

Nem új az ötlet, külön szolgáltatások és appok épülnek már erre a koncepcióra, az egyik ilyenről a Timehopról már én is írtam.
A fő különbség az, hogy a Timehop minden közösségi hálózatból – amit integrálunk persze – összegyűjti azt, hogy mi történt velünk aznap az elmúlt években, a Facebook viszont csak a saját adatbázisára támaszkodik.
Még sem kérdés, hogy sikerre van ítélve az „On this day” funkció, hiszen közel 1,4 milliárd ember kapja meg mindenféle macerás külső szoftver nélkül a nosztalgikusan elmorzsolt könnycseppek élményét mostantól minden nap.

Mostantól könnyen megtudhatod, mi történt veled ezen a napon pár évvel ezelőtt a Facebookon
Mostantól könnyen megtudhatod, mi történt veled ezen a napon pár évvel ezelőtt a Facebookon

A működés egyszerű: a mobilon vagy az asztali böngészőben időnként megjelenik egy figyelmeztető arról, hogy pár éve milyen posztot raktunk ki, vagy melyik képre jelöltek rá minket. De nem kell várni az alkalmakra, saját magunk is meglátogathatjuk a funkciónak dedikált oldalt. Ahol egyébként fel is iratkozhatunk egy értesítőre, hogy biztos ne maradjunk le a retro érzésről.

A napi emlékeztetőnk egyébként teljesen privát. Csak mi látjuk, sőt egy kis emlék tisztításra is lehetőséget ad, ugyanis itt rögtön törölhetjük azt, ami már ciki.
De persze a Facebook inkább arra találta ki a dolgot, hogy a kellemes érzések hatására újramegosszuk  a korábbi képet, ezzel is újabb aktivitásra és kapcsolatteremtésre ösztönözve az ismerőseinket.  No meg persze azért, hogy még több időt töltsünk el a Facebookon, ami azt is jelenti, hogy még szorosabbra fűzzük a kapcsolatunkat a rendszerrel.

Az „Ezen a napon” funkció már publikus, folyamatosan fogják megkapni a felhasználók.
Mit szóltok hozzá?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük