Közösségi időutazás

Közösségi időutazás

Közösségi időutazás
Filléres emlékeinket tudjuk forintra váltani, ha használjuk a közösségi oldalak emlékezetét

Facebook postok, Instagram fotók, Foursquare bejelentkezések, Twitter üzenetek… töménytelen mennyiségű dolgot osztunk meg az életünkről.
Ezek nagyrésze azonban néhány nap után feledésbe merül, pedig némelyik érdekes lehet később is.
Van amelyik csak nosztalgia miatt, némelyik múltbeli, elfeledett pillanat viszont újabb ötletet vagy inspirációt adhat, ha előkerül.

Az előkerülésben viszont kaphatunk segítséget például a Timehop alkalmazás segítségével, ami naponta elküldi nekünk, hogy mi történt velünk az elmúlt években ugyanezen a napon.

Például 2012 június 24-e vasárnap volt, és aznap forgatták a Die Hard egyik akciójelenetét a Kálvin téren.
Mivel megosztottam erről egy fotót annak idején, ezért most bekerült a napi visszapillantásba.

Egy éve volt a Die Hard forgatása a Kálvon téren.
Egy éve volt a Die Hard forgatása a Kálvon téren.

Azt is megtudtam, hogy tavaly ezen a napon Velencén, a szabadstrandon jártunk. Azt az alkalmat nem fogom elfeledni a különlegessége miatt, de a dátumra már nem emlékszem.

Egy éve a velencei szabadstrandon. Google gyékényeken.
Egy éve a velencei szabadstrandon. Google gyékényeken.

Még érdekesebb, ha a Timehop mobil alkalmazását is megnézem, ebből ugyanis kiderül, hogy két éve éppen hdd-t cseréltem a laptopomba, három éve pedig Horvátországba mentünk nyaralni.

Kellemes emlékek, érdekes visszatekintés, de ennél többet is nyújthat a Timehop, vagy a hozzá hasonló Rewind.Me.
Ha ugyanis a szakmai életedet is megosztod a különböző közösségi felületeken, akkor ezek újabb témákat adhatnak, vagy éppen ötleteket egy-egy korábbi referencia felelevenítésére.

Például tavaly július 9-én fotóztam ezt az furcsa üzenetet, július 23-án megjelent egy cikk a Népszabadságban, amiben velem is készítettek interjút, július 30-án hétfőn pedig egy fontos állomásához érkezett a Közösségi kalandozások könyv.
Ezeket mind a Rewind.Me alkalmazásból derítettem ki néhány perc alatt. Vajon érdemes lenne ezek kapcsán ismét kommunikálni valami aktuálisat? 🙂

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük