Jobb videóélmény a Facebook hírfolyamban

A Facebook hírfolyam algoritmusának frissítése a lájkgyűjtő oldalak után most a videókkal foglalkozik.
A Facebookosok azt vették észre, hogy mostanában kétszer annyi ember néz videókat a hírfolyamban, mint hat hónappal ezelőtt, ezért úgy döntöttek, ideje rendet vágni a Facebookra közvetlenül feltöltött videók között is.

A Facebok célja az, hogy a videók azoknak az embereknek jelenjenek meg inkább, akik szeretnek videót nézni. Ennek megfelelően finomította az algoritmust.
A most bejelentett fejlesztés azt vizsgálja, hogy valaki megnéz-e egy videót, és ha igen, akkor mennyi ideig. Ezekkel az elemekkel is kiegészítette most a Facebook a hírfolyam algoritmust.
Ezeket használva a Facebook jobb felhasználói élményt tud nyújtani, hiszen ha valaki sok videót néz, akkor neki a videók a hírfolyam teteje környékén fognak megjelenni. Ha pedig valaki átugorja a videókat, neki lehet, hogy egyáltalán nem fog a Facebook videót mutatni.

Bár ezek a változások elsősorban a Facebookra feltöltött videókat érintik, a linkként beszúrt videóknál (pl. YouTube videó link) is használ hasonló rangsorolási elemeket a Facebook.

A Facebook azt ajánlja az oldalaknak, hogy olyan videókat töltsenek fel, amikre reagál a célközönségük. Ugyanis ha a feltöltött videót megnézik azok az emberek, akiknek először jelenik meg, akkor a videó több emberhez fog eljutni később is. Azonban ha a videót átugorják, akkor a Facebook csökkenteni fogja a videó megjelenéseket a hírfolyamban.

A videók eredményeinek elemzéséhez érdemes használni a nemrég bejelentett részletes videó elemzési megoldásokat.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük