Egy selfie taszította le Obama fotóját a csúcsról

A Facebook hírfolyamom tele van az Oscar díj kiosztás híreivel, bár nem a győztes film, vagy a színészek neve kapta a legtöbb posztot, hanem egy fotó.

Egy fotó, amit az egyik műsorvezető készített a díjkiosztó gálán sok színész társaságában. A Facebook még az új trending funkcióval is megjelölte, amin egyáltalán nem csodálkozom.

Abszolút trendi a Facebookon az Oscar gálán készült selfie egy rakat híreséggel
Abszolút trendi a Facebookon az Oscar gálán készült selfie egy rakat híreséggel

A fotónak van pár marketing és közösségi média specialitása. Ugyanis a kép egy Samsung Note 3 készülékkel készült, amit azért használt a műsorvezető, mert az esemény főszponzora a Samsung volt.

Samsungon készült a csúcstartó tweet
Samsungon készült a csúcstartó tweet

Ügyes megoldás a Samsungtól, hogy különböző nagy figyelmet kapó eseményekre telefonokat és egyéb készülékeket ad a hírességek kezébe, bár a hatást kicsit csökkentheti, amikor a hírességek a színfalak mögött már a saját eszközeiket használják, ahogy tette ezt a műsorvezető is, aki a közönség előtt elzárt helyen már saját iPhone-ját használta.
A kép másik érdekessége, hogy Ellen DeGeneres a Twitter profilján osztotta meg, és most 2.350.000 retweet környékén jár. Ez abszolút rekord, ami könnyen maga mögé utasította Barack Obama újraválasztási képét, ami eddig kb. 800.000 retweettel tartotta a csúcsot.

Obama tweetje, ami tegnapig csúcstartó volt
Obama tweetje, ami tegnapig csúcstartó volt

Egyébként legjobb film a 12 év rabszolgaság lett, a Gravitáció pedig 7 díjat nyert.

Nektek melyik Twitter fotó tetszik jobban az Obama féle, vagy a Degenres féle? 🙂

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük