Diplomás lány keresi jövendőbeli főnökét a Facebookon

Főnökkeresés Facebookon

Diplomás lány keresi jövendőbeli főnökét a Facebookon
Diplomás lány keresi jövendőbeli főnökét a Facebookon

Egy időben rengeteg olyan képet láttunk a Facebookon, amikor egy kartonlapra írva gyűjtött lájkot valaki, és kiskutyát, szexet, ebédet, meztelenséget esetleg sírkövet ígért érte.
Ez a módszer változatos eredményt hozott attól függően mennyire volt az elsők között valaki, és attól, hogy mi volt az ötlet a dologban.

Pár napja ismét megjelent egy kép, amin egy lány papírlapot tart, de nem lájkot kért, hanem azt, hogy a felhívását juttassák el a jövendőbeli főnökéhez a Facebookozó ismerősei.
A megközelítés nem új egyébként több olyan infografika jellegű álláskereső kép jelent meg már itthon is, ami kifordítja a folyamatot, de a kartonos lájk gyűjtéssel összekapcsolva még is érdekes a dolog.

Lájk helyett azt kéri Lili, hogy az ismerősei juttassák el az üzenetét a jövendőbeli főnöknek
Lájk helyett azt kéri Lili, hogy az ismerősei juttassák el az üzenetét a jövendőbeli főnöknek

Kérdés azonban az, hogy mennyire hatékony?
Erről, és az egész ötletről kérdeztem Tűzkő Lilit, a kép főszereplőjét, aki így írta le a dolog hátterét és a tapasztalatait:

„Igazán nagy bátorság volt belevágnom ebbe az álláskeresési kampányba, hiszen 2 éven át kutattam a Facebook-ról, ami alatt számos esetben találkoztam az oldal hátrányaival is. Nem szívesen adtam ki magamat ennyire, de azt gondolom, hogy maga az eredmény mindenért kárpótol. 
Egy jól átgondolt koncepció alapján kértem az online közösség tagjait, hogy segítsenek eljuttatni az üzenetemet a potenciális főnök jelöltjeimhez. 24 óra alatt több mint 3000-en érezték úgy, hogy szeretnének segíteni nekem. Ezúton is köszönöm nekik.
Nem idegen számomra ez a fajta kreativitás és egyediség. Tudom, hogy nem én választottam először Facebook-on a táblás „üzengetést”, de állást nem tudom, hogy kerestek-e már ezzel a módszerrel. Én nem like-okat kértem, csak az üzenetem továbbítását.
Rengeteg megkeresést kaptam. Kicsiny országunk természetesen most is megmutatta pozitív és negatív oldalát, hiszen a rengeteg bíztatás és konkrét lehetőség mellett akadtak olyanok is, akik úgy érezték, hogy tudtomra akarják hozni, hogy nekik nem tetszik az, amit csinálok. Szerencsére nem is őket kerestem ezzel a kampánnyal és nem is őket hívták el az állásinterjúkra. Nem titok ugyanis, hogy több komoly, az érdeklődésemhez közeli állásajánlatot kaptam.
Felemelő volt a lehetőségeken felül azokat a támogató üzeneteket is olvasni, amiket az elmúlt napokban kaptam. Sok erőt adott, nem vitás.
Nem hiszek abban, hogy nincs ma lehetőségem ebben az országban. Abban azonban hiszek, hogy ki kell emelkedni a szürkeségből, amit meg is tettem. Azt gondolom, hogy rávilágítottam arra, hogy nem csak panaszkodni és örömködni lehet a Facebook-on, hanem tervezni és köveket lerakni a célhoz vezető útra.”

Lili képe 6 nap alatt 120 lájkot és 6000-nél több megosztást kapott, de ahogy írja, több állásajánlat is felmerült.

Te mit gondolsz a módszerről?
Tetszik? Nem tetszik? Kipróbálnád Te is valamilyen formában?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük