500 millió Foursquare bejelentkezés a térképen

A Foursquare blogján megjelent egy érdekes bejegyzés, ami térképen mutatja be az utolsó 500 millió bejelentkezést. Ez gyakorlatilag 3 hónapos időszak.

Foursquare térkép
Közép-Európa térképe a Foursquare bejelentkezések alapján

A térkép nagyítható, így rá lehet benne közelíteni érdekes helyekre. Sőt olyan helyekre is, amik valójában nincsenek, mint például a Tihany és Szántód közötti Rév útvonala.
Ugyanis a térképen a pontok a bejelentkezések GPS koordinátáit jelentik.

Foursquare Balaton térkép
Balatontól Székesfehérvárig a Foursquare térképén

A bejelentkezések és a sorrendjük elemzése segít abban, hogy jobb ajánlásokat adjon a cég az embereknek.
Például ha azt látja a rendszer, hogy a Vígszínház után az emberek a szembe levő török étterembe jelentkeznek be rendszeresen, akkor később a többi felhasználónak már rögtön ezt az éttermet ajánlja fel a rendszer, hiszen ez egy jó tippnek tűnik.

Foursquare térkép Budapesten
Budapestről utcaszintű térképet rajzolnak a Foursquare felhasználók

Ráadásul a felhasználó saját korábbi bejelentkezései, és az ismerősei bejelentkezési szokásai alapján még pontosabb ajánlásokat adhat a rendszer.
Ha valaki sörözőkbe jelentkezik be gyakran, a rendszer inkább a közelben levő sörözőket ajánlja fel neki a borozók vagy a szusi éttermek helyett. A Foursquare úgy gondolja, hogy ez az ő Page Rankjük a való élethez.

A Foursquare bejegyzését valószínűleg a Facebook Graph Search kapcsán előkerülő ajánlási lehetőségek is inspirálták, hiszen ott is sokat beszéltek a hely alapú ajánlásokról, amik a Foursquare-hez hasonlóan a helyi vállalkozásoknak is hasznosak lehetnek..

A Foursquare

Foursquare bejelentkezések
500 millió Foursquare bejelentkezés egy térképen

A Foursquare egy olyan mobil telefon központú szolgáltatás, tulajdonképpen egy önálló közösségi hálózat, aminek segítségével virtuálisan is bejelentkezhetünk valódi helyszínekre.
A bejelentkezéseinket látják a Foursquare-en belül az ismerőseink, sőt, a bejelentkezéseket automatikusan megoszthatjuk akár Facebookon is. A Foursquare helyszín adatbázisát sok másik cég is használja. Például Instagrammal készített fotók helyszínének beazonosításánál is használhatjuk őket.

Az interaktív térképet itt tudjátok nézegetni. Ti használjátok a Foursquare-t?

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük