Facebook hirdetések és a vásárlás

Facebook hirdetések – amikor a közösség vásárol

Facebook hirdetések és a vásárlás
A közösség építés és a közösségi kommunikáció néha azonnali eredményekkel is jár.

A Facebook hirdetések segítségével nem csak címlistát lehet építeni, és nem csak virtuális rajongókat tudunk gyűjteni.
A Facebook hirdetési rendszere, a célzási lehetőségek, és a különböző típusú hirdetések sokat segítenek akkor is, ha értékesíteni akarunk.
Most erre mutatok egy példát.

Vedd rá a közösséget a vásárlásra!

Facebook kommunikációval és hirdetésekkel támogattuk meg egy termék értékesítését a karácsonyi szezon végén.
A Facebookos értékesítés viszonylag későn indult, még is jelentős eredményeket ért mutatott föl.
Ugyanis kevesebb, mint 6000 forintos hirdetési költség mellett több, mint 80000 forint bevételt értünk el úgy, hogy a profit 50000 forint fölött volt.
Mindezt alig néhány nap alatt, csak a hirdetések segítségével.

A rövid kampány során bejegyzés alapú hirdetéseket és sima Facebook hirdetéseket is alkalmaztunk.
A vásárlások számukat tekintve fele-fele arányban oszlottak meg a két hirdetési típus szerint, de a konverziós költséget tekintve ebben az esetben a sima Facebook hirdetés nyert. Az amelyik a jobb oldalon jelenik meg.

Viszont az kiderült, hogy a partnerünk számára épített korábbi Facebook közösség megmutatta itt is az erejét: a hirdetéseken kívül, pusztán a kommunikáció is sok eladást eredményezett.
A hirdetések éppen ezért itt két funkciót töltenek be: egyrészt a közösség nagyobb részéhez juttatják el az értékesítést támogató posztokat, másrészt pedig olyan j embereket visznek el a vásárlási oldalra, akik még nem része a közösségnek.
De az ő esetükben a hirdetések mellett általában megjelenik egy ismerősük neve, aminek köszönhetően a Facebook már ad egy alapvető bizalmat a terméknek, így nagyobb esély van a vásárlásra.

Mivel ez a kampány a karácsonyi hajrá végén tudott csak elindulni, ezért nem tudtuk igazán kihasználni a lehetőségeket, mindenesetre a megszerzett tapasztalatok alapján hamarosan újraindítjuk a hirdetéseket.

Szeretnél Te is valódi bevételeket hozó hirdetéseket futtatni a Facebookon?
Gyere el a Közösségi konditerem Facebook hirdetések tréningre, és ismerd meg a Facebook hirdetési rendszerében rejlő lehetőségeket!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük