Nagyképű Facebook linkek

A linkek előnézeti képe növekszik a hírfolyamban
A linkek előnézeti képe növekszik a hírfolyamban

Azok a Facebook bejegyzések, amik weboldalra mutató linkek, hamarosan háromszor nagyobb képet kapnak, mint most, adta hírül az Inside Facebook.

Eddig 90×90 pixel volt az ilyen linkek mellett megjelenő képek nagysága a Facebook hírfolyamában, hamarosan ez 154×154 pixelre nő.
Bár ez még mindig messze van a képként feltöltött bejegyzések méretétől (300 x 400 és 400 x 300 pixel között), de a különbség így is látványosabb.

A kép méretnövekedésének köszönhetően a linkek látványosabbak lesznek, ami nagyobb átkattintást eredményezhet, vagyis jobban fogunk tudni forgalmat terelni a weboldalunkra a sima linkek segítségével is.
Nem hiába, a Facebook egyre jobban eltolódik a vizualitás irányába.

Link előnézeti kép növelés
A piros kocka mutatja a link előnézeti képének új méretét.

Érdekesség, hogy a linkként behívott videók előnézeti kép mérete marad.
Talán azért, mert a Facebook arra próbálja ösztönözni az embereket, hogy ne a YouTube-ra (vagy más videó megosztóra) töltsék fel a videókat hanem közvetlenül a Facebookba.

Persze ahhoz, hogy a linkek nagy képeiben rejlő lehetőséget ki tud használni, a weboldalon is szükség van nagy képekre, hiszen a képeket onnan húzza be a Facebook automatikusan.
Éppen ezért fontos, hogy az open graph kép sorába egy olyan kép legyen megadva, ami nagy. a Facebook 200 x 200 pixelt javasol.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük