Értesítő a Facebook oldalak minden bejegyzéséről

Adminok, itt van amit akartatok!
Legalább is majdnem…

A rajongók, ha akarják be tudják állítani azt, hogy az oldalak minden posztjáról értesüljenek.
De szó szerint.
Egy új funkciónak hála, ami hamarosan mindenkinek megjelenik, ugyanis a kiválasztott oldalak minden posztjáról kapnak értesítést a rajongók a Facebook logó mellett található értesítő felületen.

Ez a lehetőség a Like gomb menüjében érhető el, ahol a lájkolt oldalaknál ki kell választani a „Get notification” opciót.
Ha ezt egy rajongó megteszi, akkor innentől fogva ugyanúgy és ugyanott kap értesítést a posztokról, ahol a „közeli ismerősök” listára rakott emberek posztjairól kap.

Értesítő a Facebook oldalak minden bejegyzéséről Edge Rank helyett
Értesítő minden felületen: Facebook oldal Timeline (bal felső), hírfolyam oldal előnézet (jobb felső), értesítő mobil Timeline-on (jobb alsó), és értesítő emberek bejegyzéseiről (bal alsó)

Azért nem fenékig tejfel az élet, érdemes megfontolni pár szabályt.

Értesítő oldalaknak

Logikus, hogy arra kérd a rajongókat, hogy állítsanak be értesítőt.
De ne feledd, hogy egy kiemelt felületen leszel a szemük előtt, innentől fogva minden bejegyzéseddel, ami veszélyes is lehet. Ha zavaró témákat, vagy zavaróan sokat posztolsz, lehet, hogy hamarabb megutálnak vagy elunnak a rajongók, és leiratkoznak az oldalardól.

Értesítés rajongóknak

Óvatosan bánj ezzel a funkcióval! Ha túl sok oldalnál beállítod, egyszer csak azt veszed észre, hogy elöntik az értesítések a Facebook faladat, és ugyanúgy nem lesz értelme, mintha a hírfolyamodban jelennének meg.
Csak ezt nem fogja szűrni a Facebook, így ha beállítasz 4-5 aktív oldalt, állandóan pirosan fog virítani a fejléced.
Egyébként ugyanez a funkció emberek esetében is elérhető, tehát ha nem vigyázol, könnyen teleszemetelheted az értesítő felületedet.

Bejegyzés értesítő Facebook oldaltól
Értesítő új bejegyzésről: balra a bal felső sarokban, jobbra a bal alsó sarokban megjelenő értesítő. Vigyázz, mert sok is lehet!

Miért volt erre szükség?

Az oldalak adminjai az utóbbi időben sokat háborogtak azon, hogy egyre csökkentek a megjelenések a Facebook hírfolyamában.
A rajongók, akik kifejezték az érdeklődésüket egy oldal iránt, hiszen megnyomták a Like gombot, nem értesültek az oldal posztjairól.
Ezért egy Edge Ranknek nevezett algoritmus a felelős, aminek az a feladata, hogy csak azokat a bejegyzéseket mutassa meg nekünk (mindegy, hogy oldaltól, embertől, alkalmazástól vagy eseménytől származik), amik a korábbi adatok alapján érdekelnek minket.
A korábbi érdeklődést elsősorban onnan tudja a Facebook, hogy nyomtunk-e lájkot, esetleg hozzászóltunk egy bejegyzéshez vagy megosztottuk azt.
Viszont sokan elolvasnak bejegyzéseket, tetszik nekik, de nem reagálnak rá, ennek alapján pedig azt gondolhatja a Facebook, hogy ez az oldal nem érdekli az embereket, ezért az újabb bejegyzéseket egyre ritkábban jeleníti meg nekik.
Az oldalak gazdái is háborogtak már ez miatt, és sokszor a rajongók is, hiszen nem véletlenül nyomták meg azt a bizonyos Like gombot.
Egészen odáig fajult egyébként a helyzet, hogy néha az oldal adminjai sem látják a saját bejegyzéseiket.

Egy időben elterjedt, hogy az érdeklődési lista lesz a megoldás, de volt itt más félreértés is, például a mutatás a hírekben opció.
Hamarosan viszont, ezzel az új funkcióval tényleg mindenki értesül arról, hogy írtak-e új bejegyzést a kedvenc Facebook oldalai.

Mit szólsz ehhez a lehetőséghez?
Tetszik? Ha igen nyomj egy lájkot és juttasd el ismerőseidhez is, ha nem, írd le a hozzászólások között, hogy miért nem!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük