Több igazságot a Facebook hírfolyamba!

A Facebook nagyon érdekes változtatást jelentett be: a felhasználói visszajelzések alapján jelölni fogják azokat a posztokat a hírfolyamban, amit sokan jelentenek hamisnak. Például a hoaxokat.
Szerintem sok felhasználó várt már erre. Talán ez a megoldás meg fogja akadályozni a felesleges pletykák terjedését is.
A kamu híreket jelenteni tudják a felhasználók, amelyik posztot sokan jelentették külön jelölést kap, és kevesebb elérést a hírfolyamban.

 

Mik azok a hoaxok?

“A hoax (angol eredetű vándorszó, jelentése: „beugratás”, „megtévesztés”, „átverés”, „álhír” vagy „kacsa”) leggyakrabban az e-mailben terjedő álhírek, kacsa-lánclevelek különféle változatait jelöli, bár az átverés gyakran kiegészül honlapokkal, illetve nemritkán az írott sajtó vagy a tévé is hajlamos átvenni.” Forrás: wikipédia

A Facebook térnyerésével a hoaxok egy része átterjedt a Facebookra is. Néha nehéz őket megkülönböztetni a valódi információktól, ezért nagyon örömteli a Facebook megoldása.

Hogyan működik?

Hamarosan megjelenik egy plusz jelentés opció a posztoknál, amit az elrejtés után kapunk meg.
A korábbi választási lehetőségek között lesz egy új, ami az álhírekre vonatkozik.

Új jelentés opció: hamis információkat tartalmaz ez a poszt

Új jelentés opció: hamis információkat tartalmaz ez a poszt

Azok a posztok, amiket sokan megjelöltek ilyen módon, vagy letöröltek a saját hírfolyamukból kevesebb megjelenítést fognak kapni a hírfolyamban, plusz kapnak egy jelölést kb. azzal a szöveggel, hogy “sok ember a Facebookon azt jelentette, hogy ez a bejegyzést hamis információkat tartalmaz”.

Amelyik posztot sokan jelentették az külön jelölést kap, és kevesebbszer jelenik meg a hírfolyamban.

Amelyik posztot sokan jelentették az külön jelölést kap, és kevesebbszer jelenik meg a hírfolyamban.

Hogyan érinti ez az oldalakat?

A Facebook arra az eredményre jutott, hogy az emberek el tudják választani a hamis információkat tartalmazó, megtévesztő posztokat a szatirikus, humoros bejegyzésektől. Éppen ezért ez a változtatás csak azokat az oldalakat és a posztjaikat érinti, amelyik (szándékoltan) publikálnak hamis információkat.

Az ilyen oldalakat és posztokat viszont reméljük, hogy jelentősen visszaszorítja ez az intézkedés. Én örülök neki. Ti mit gondoltok róla?

rgadmin
Közösségi marketing specialista
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is! ;-)