Új interaktív matricákat mutatott be az Instagram sztorikhoz

Elvileg 4 új matricát kaptunk, de ebből 2 az, ami tényleg csak mostantól érhető el, de ezek is a legizgalmasabbak, a Frames és a Reveal, ami új szintre emeli az interaktivitást.

Az Instagram sztoriknak nagy erősségük az interaktivitásra ösztönző matricák. Nem véletlenül bővítik ezeket folyamatosan. Ezek használata ugyanis a tartalomkésztőknek azért jó, mert több interaktivitást érnek el, így pedig növekedik a platformon eltöltött idő. De nézzük mik ezek az új matricák!

Add Your Music: ahogy a neve mondja: zenét adhatsz hozzá az Instagram zenei kínálatához. Nagyon hasonlít az Add your templates-re, ami fotóknál tud hasonlót.

A Cutouts segítségével saját kis matricákat készíthetünk a fotóinkból, amit rá tudunk rakni az újabb sztorikra. Igazából furcsa, hogy ez megjelenik ebben a felsorolásban, nálam már hónapok óta elérhető ez.

De az igazán izgalmas a következő kettő:

Frames: egy polaroid fotóra hasonlító képkeretet lehet matricaként hozzáadni a fotóhoz, amiben eddig nincs semmi izgalmas. Viszont ez a fotó nem jelenik meg addig, amíg a felhasználó nem rázza meg a telefonját.
Ha viszont megrázza, az Instagram felfedi, hogy mit rejt a kis fotó. Ok, nem feltétlenül kell rázni, elég a Tap to shake gombra kattintani, de az ötlet akkor is zseniális.

Reveal: üzleti szempontból viszont ez az igazán izgalmas.
Ez ugyanis azt tudja, hogy miután posztolsz egy tartalmat, az nem látszik egészen addig, amíg üzenetet nem írnak a felhasználók.

Ami rögtön elő is hozza azt a lehetőséget, hogy ez egy kommunikációs folyamat belépőpontja lehet. Hiszen ha valaki ír a sztorinak egy üzenetet, akkor azt el tudja kapni egy chatbot, és már mehet is egy üzenet sorozat.