Megjelentek a Körüzenet csatornák: új lehetőséget kaptak a Facebook oldalak

A Körüzenet csatornák (Broadcast Channels) új kapcsolatot nyitnak a célcsoport felé. Hiszen ha készítünk a Facebook oldalunknak egy ilyet, és összegyűjtjük a célcsoportunkat itt, akkor nekik tudunk küldeni üzeneteket, ami nem a hírfolyamban jelenik meg, hanem a Messenger beszélgetések között.

Vagyis ha ügyesen csináljuk, akkor nem gond, ha a hírfolyam algoritmus miatt nem kapják meg a posztjainkat az emberek, ha tagjai a Broadcast Channelnek, ott eljuthat hozzá az üzenetünk. A cikkben összegyűjtöttem mire jó ez, és hogyan használd, de próbáld ki gyakorlatban, kezdd azzal, hogy, csatlakozol a Közösségi kalandozások csatornához!

Hogyan készíts Körüzenet csatornát a Facebook oldaladnak?

Ha már engedélyezett számodra a funkció, válts át az oldaladra és a menüsorban (ahol a Bejegyzések, Névjegy, Fotók, Videók, stb. van), keresd meg a Csatornák (Channels) menüpontot. Lehet, hogy ez a Továbbiakra kattintva fog előjönni.

Itt kell az új csatorna létrehozására kattintani, megadni a nevet és a csatorna profilfotóját.
Ha még nem látod ezt a lehetőséget, akkor először a várólistára kell feliratkoznod, amit itt tehetsz meg. Amikor elérhetővé válik a funkció, látni fogod a Business Suite-ban és értesítést is kapsz elvileg.

Hogyan használd a Körüzenet csatornát a Facebook oldaladon?

Itt képeket, linkeket, hangüzeneteket tudnak küldeni a Facebook oldal adminjai a Facebook oldal nevében. De csak ők. A tagok nem tudnak közös üzeneteket írni, ez ugyanis nem olyan, mint a Facebook csoportokhoz kapcsolódó közösségi chat. Itt csak az adminok tudnak írni, amire a tagok persze reagálhatnak akár kommentek formájában is.

Mire használd a Broadcast Channelt?

Gondolhatsz erre úgy is, mint egy Messengeres hírlevélre, hiszen az újdonságokról, érdekességekről itt tudod tájékoztatni a csatorna tagjait. Ők ezt a Messenger üzeneteik között kapják meg, de azért ne számíts 100%-os elérésre és megnyitási arányra, nem fognak itt sem mindent elolvasni, de valószínűleg több emberhez fogsz tudni eljutni arányaiban, mint a Facebook hírfolyamban. Legalábbis az elején. Biztos vagyok benne ugyanis, hogy előbb-utóbb itt is megjelenik valami féle szűrés. Ezért is érdemes mielőbb lépned és kipróbálnod.

Kezdd ezzel, hozz létre egyet vagy csatlakozz a várólistához, és persze csatlakozz a mi csatornánkhoz, is, így legalább látod, hogy pontosan miről van szó!